'Remake van geliefde game heeft een releasedatum'

News
dinsdag, 11 juni 2024 om 10:00
2023 05 13 metal gear solid 3 remake fechaf1704449526
Konami is weer volop bezig met games. Dit jaar komt niet alleen Silent Hill terug, maar verschijnt ook een remake van een geliefde Metal Gear Solid-titel. Daarvan lijkt de releasedatum nu bekend.
Metal Gear Solid Delta: Snake Eater werd ongeveer een jaar geleden onthuld in een PlayStation Showcase. Sindsdien is hij een aantal keer even getoond, waaronder onlangs in een grote presentatie van Xbox. Ondanks dat de game dit jaar moet verschijnen, is de releasedatum bij elke verschijning van de game steeds achterwege gelaten.
Maar nu lijkt die toch bekend, door een blunder van de Amerikaanse winkelketen GameStop. De winkel plaatste een Tweet over een trailer en pre-orders van de game en noemde daarin ook een releasedatum. De Tweet is inmiddels verwijderd, maar niet voordat de inhoud ervan vereeuwigd kon worden, onder andere door VGC.
Als de releasedatum in de Tweet klopt, dan weet Konami zich aan de belofte te houden dat de game dit jaar uitkomt. De remake zou namelijk gepland staan voor 17 november. Wanneer we officiële bevestiging krijgen is even afwachten, maar er is nog genoeg tijd om de releasedatum voor november te onthulen.

Metal Gear Solid Delta niet de enige grote Konami remake

Zoals eerder genoemd, is Konami ook bezig met een revival van een andere geliefde franchise. In het afgelopen jaar zijn er al wat Silent Hill-projecten verschenen. Dit jaar is eht de beurt aan de langverwachte remake van Silent Hill 2.
Deze game, die aanvankelijk een PS5 exclusive zal zijn, heeft al wel een releasedatum, dankzij de State of Play van eind mei. De remake ligt vanaf 8 oktober in de winkel, mooi op tijd voor fans die rond Halloween graag een horror-game spelen. Als de releasedatum van Metal Gear Solid Delta klopt, wordt het dus een druk najaar voor liefhebbers van Konami’s franchises.

Populair Nieuws