Verloren gewaande Metal Gear Solid game nu weer te spelen

News
maandag, 12 februari 2024 om 16:30
metal gear solidf1688133706
Oudere games worden niet altijd goed bewaard. Het komt dan ook vaak voor dat een oudere game niet meer te spelen is. Een verloren Metal Gear Solid game is nu toch nog opgedoken.
Game-preservatie wordt niet altijd heel serieus genomen binnen de industrie. Zelfs als een game voor zover bekend goed gearchiveerd is, is het nog niet gezegd dat je er ook bij kan om hem te spelen. Hoe minder bekend de game, hoe groter de kans dat hij na verloop van tijd eigenlijk gewoon verdwijnt.
Maar dat is Metal Gear Solid Mobile bespaard gebleven. Deze verscheen in 2008 en was destijds maar voor weinig mobiele telefoons beschikbaar. Lange tijd werd hij dan ook gezien als verloren game, maar Twitteraars KrZ en Mark Feuerborn hebben hem weten te redden van een Motorola-telefoon, waardoor hij nu te spelen is via emulatie.

Metal Gear Solid Mobile compleet unieke game

De naam van Metal Gear Solid Mobile doet misschien vermoeden dat het een port is van de eerste Metal Gear Solid. Maar dat is niet het geval. De game heeft een eigen verhaal dat zich afspeelt tussen Metal Gear Solid 1 en 2.
Een oude mobile game als deze is misschien niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig staat er ook modernere Metal Gear Solid op het programma. Als het goed is verschijnt er dit jaar namelijk een remake van Metal Gear Solid 3, genaamd Metal Gear Solid Delta.