Assassin's Creed Shadows laat brute en bloederige actie zien

News
maandag, 10 juni 2024 om 22:16
assassins creed shadows key screenshot 3
Assassin’s Creed Shadows had al een gelikte cinematic trailer gekregen, maar er was nog geen gameplay getoond. Daar is tijdens Ubisoft Forward verandering in gekomen.
Het was al even duidelijk dat Ubisoft eindelijk werkt aan datgene waar fans al jarenlang om vragen: een Assassin’s Creed game die zich afspeelt in Feodaal Japan. In mei werden eindelijk meer details over de game bekendgemaakt, maar het enige dat nog miste was gameplay footage, waarin de assassins in actie waren te zien.
Tijdens de Ubisoft Forward showcase heeft Ubisoft wel uitgebreid Assassin’s Creed Shadows getoond. Initieel is te zien hoe Yasuke arriveert in een idyllisch stadje genaamd Fukuchiyama, maar waar de lokale bevolking wordt uitgebuit door corrupte samoerai. Het duurt dan ook niet lang voordat de protagonist de straten verandert in een bloedbad.
Yasuke is het speelbare personage die gebruikmaakt van brute kracht en in de gameplay footage gaat hij dan ook eerst de slag met een kanabo - een langzaam en zwaar, maar vernietigend wapen. Het is ook bijzonder effectief om ervoor te zorgen dat vijanden hun armor verliezen, waarbij je daadwerkelijk ziet hoe stukken bepantsering er vanaf vliegen.
In de straten van het dorpje komt Yasuke ook oog in oog te zien staan met de leider van de groep corrupte samoerai. In een één-tegen-één gevecht is het uiteraard de protagonist die aan het langste eind trekt en deze keer de iconische katana gebruikt.

Van brute actie naar stealth

Hoewel Yasuke zijn kracht in het spel gooit, is tweede protagonist juist meer van de stealth. De shinobi Naoe wordt ingezet om achter Lord Hayashi aan te gaan, de daimyo die de samoerai opdracht heeft gegeven om de lokale bevolking af te persen. In het holst van de nacht besluipt Naoe Fukuchiyama Castle, waar het doelwit zich bevindt.
Tijdens de sluiptocht is traditionele Assassin’s Creed gameplay te zien, maar ook nieuwe features in actie. Zo kan Naoe in het donker schuilen, als ze lichtbronnen uitschakelt. Iets dat Ubisoft vroeger ook deed met de Splinter Cell games.
Ook heeft de shinobi een handige dart rope, waarmee ze niet alleen vijanden op een afstand kan vermoorden, maar ook mee kan klimmen. Het is een snelle manier om ongezien grote afstanden af te leggen en het duurt niet lang voordat Japan is verlost van de Lord Hayashi.
Bekijk hieronder de volledige gameplay demo van Assassin’s Creed Shadows.