'Releasedatum van Starfield toch weer uitgesteld'

News
dinsdag, 17 januari 2023 om 13:30
2022 06 17 starfieldf1655110494
Eerder dit jaar heeft Microsoft opnieuw benadrukt dat Starfield in de eerste helft van 2023 moet uitkomen. Maar naar verluidt is de releasedatum van de langverwachte RPG nu toch weer uitgesteld.
Bethesda werkt al een zeer lange tijd aan Starfield, een gloednieuwe IP voor de bekende ontwikkelaar. Eigenlijk zou de game uitkomen op 11 november 2022, precies elf jaar na de release van The Elder Scrolls V: Skyrim. Vorig jaar werd de game alleen uitgesteld, deze keer met ‘de eerste helft van 2023’ als target.
Microsoft heeft niet releasedatum recent nog een keer bevestigd door middel van een nieuwe support-pagina voor de game. Maar naar verluidt is de releasedatum van Starfield toch nog een keer uitgesteld. YouTuber MrMattyPlays, die zich specialiseert in games van Bethesda, claimt namelijk dat de lancering iets langer wordt uitgesteld tot de tweede helft van 2023. Dat zegt hij in de nieuwe Defining Duke podcast.
MrMattyPlays zegt hij dat het nieuws heeft gehoord van één van zijn bronnen, waar hij veel vertrouwen in heeft. Zijn bron heeft tot nu toe alleen maar juiste informatie doorgespeeld.

Starfield afwezig op Xbox games showcase

Microsoft organiseert op 25 januari een nieuw evenement, waarbij ontwikkelaars laten zien hoe het gaat met de ontwikkeling van hun games. Zo zullen onder andere Redfall, Forza Motorsport en Minecraft Legends.
Starfield zal niet aanwezig zijn bij de showcase. Volgens Microsoft is dat omdat er een apart evenement wordt georganiseerd voor de game zodat er een echte deep dive gegeven kan worden. Tot op heden is er bijna geen gameplay getoond van Starfield aan het publiek.

Populair Nieuws