Release langverwachte Resident Evil 4 DLC is al snel

News
vrijdag, 15 september 2023 om 11:30
resident evil 4 remake separate waysf1694766392
Als sinds de release van de Resident Evil 4 remake eerder dit jaar verwachten veel fans DLC. Er was namelijk content uit eerdere versies van de game die niet in de remake te vinden was. Deze DLC is nu aangekondigd en komt ook al snel uit.
Binnenkort is er een nieuwe reden om weer in de Resident Evil 4 remake te duiken. Tijdens PlayStations State of Play is namelijk DLC aangekondigd voor de game. Deze heet Separate Ways en vertelt het verhaal van de game vanuit het perspectief van Ada Wong.
Veel spelers zagen deze DLC al mijlenver aankomen. Want hoewel de Separate Ways-verhaallijn geen onderdeel was van de allereerste versie van Resident Evil 4, is hij sinds de PS2-versie in elke release van de game te vinden geweest. Daar komt bij dat er na de release van de remake al snel bestandsmappen werden gevonden die verwezen naar Separate Ways.

Waar gaat de Separate Ways DLC van Resident Evil 4 over?

In de Separate Ways-DLC speel je zoals gezegd als Ada Wong. Zij gaat in opdracht van Albert Wesker naar hetzelfde dorp waar Leon Kennedy op zoek is naar de dochter van de president. Ada’s missie is alleen heel anders: ze moet een groot geheim van de cult die in het dorp woont bemachtigen.
De Separate Ways DLC is beschikbaar vanaf 21 september en kost een tientje. Op dezelfde dag worden Ada Wong en Albert Wesker aan de Mercenaries-modus toegevoegd. In de loop van de winter verschijnt ook een VR-update voor de game.