Nieuwe Kuifje-game krijgt releasedatum

News
vrijdag, 15 september 2023 om 12:00
tintin cabinf1694770274
Er is een nieuwe game in aantocht van de beroemde stripheld Kuifje. Eén van zijn vroegste avonturen kun je zelf beleven op alle platforms. Er is nu een releasedatum voor de game.
De beroemde journalist Kuifje, een slordige 90 jaar geleden bedacht door Hergé, krijgt een eigen game. Deze is een hervertelling van De sigaren van de Farao, één van vroegste avonturen van Kuifje. Nadat hij in zijn vroege albums bezoekjes bracht aan de Sovjet-unie, Afrika en Amerika, raakte hij in De sigaren van de Farao en De blauwe lotus op het spoor van een drugsbende.
Dat avontuur kun je opnieuw beleven in Tintin Reporter: The Cigars of the Pharaoh. Deze game wordt gemaakt door de spaanse ontwikkelaars Pendulo Studios, die al bijna 30 jaar avonturengames maakt. Als dat interssant klinkt hoef je niet lang meer te wachten.

Wanneer is de release van Tintin Reporter: Cigars of the Pharaoh?

De game verschijnt namelijk al op 7 november van dit jaar. In eerste instantie komt hij uit op PS5, PS4, Xbox One, Xbox Series X en PC. Er komt ook een Nintendo Switch-versie, maar die release is pas in 2024. Een datum is nog niet bekend.
Voor grote fans van Kuifje zijn er ook speciale uitgaves van de game. Er is bijvoorbeeld een limited edition met drie ansichtkaarten en een steelbook die eruit ziet als het Flor Fina-sigarendoosje. In de collector’s edition vind je daarnaast een notitieboekje, een artbook en een figuurtje van Kuifje zelf.

Populair Nieuws