Nieuwe PS5 controllers en covers onthuld

News
vrijdag, 15 september 2023 om 11:00
playstation 5 deep earth collection controllers en coversf1694766259
PlayStation 5-eigenaren kunnen binnenkort weer hun setup aanpassen met nieuwe kleuren. Sony heeft namelijk nieuwe PS5 controllers en covers onthuld.
Gisteravond organiseerde Sony weer een nieuwe State of Play, waarbij de focus voornamelijk lag op indie en third party games. Dat betekent alleen niet dat er geen ruimte was voor andere dingen, zoals duidelijk werd met de aankondiging van de zogeheten Deep Earth Collection van Sony.
De collectie zijn drie nieuwe kleuren voor de PlayStation 5 in de vorm van nieuwe controllers en console covers. Al zijn het niet helemaal nieuwe kleuren te noemen, want Volcanic Red en Cobalt Blue komen veel overeen met Cosmic Red en Galactic Purple. De finish is alleen wel heel anders, want in plaats van een matte afwerking hebben de nieuwe controllers en covers een metallic finish gekregen.
Spelers die meer van een klassieke look houden, hebben er ook een mooie optie bij gekregen. De derde kleur in de Deep Earth Collection is namelijk Sterling Silver. De zilveren kleur komt overeen met eerdere versies van de PlayStation 2 en PlayStation 3.

Hoeveel kosten de nieuwe kleuren?

Wil je je PlayStation setup verrijken met de nieuwe controllers en covers, dan moet je wel even de portemonnee tevoorschijn trekken. De controllers zijn allemaal 74,99 euro per stuk, terwijl de covers een prijskaartje hebben van 59,99 euro.
Wanneer de nieuwe kleuren precies in Nederland verschijnen is nog niet bekend. Volgens Sony verschillende lanceerdagen en beschikbaarheid per regio.