Release Harry Potter game Hogwarts Legacy uitgesteld naar 2023

News
zaterdag, 13 augustus 2022 om 10:30
hogwarts legacyf1673674949
Hogwarts Legacy stond gepland voor het einde van 2022. Nu hebben de ontwikkelaars van deze Harry Potter game laten weten dat de game nog even op zich moet laten wachten. De release is namelijk uitgesteld naar het begin van 2023.
Op Twitter heeft het Hogwarts Legacy account laten weten dat de game uitgesteld wordt naar 10 februari 2023. Dit is de eerste keer dat de Harry Potter game een daadwerkelijke releasedatum heeft gekregen. De enige informatie die we hiervoor hadden, was dat de game ergens in 2022 had moeten uitkomen. Dit is ook niet de eerste keer dat de game uitgesteld is, oorspronkelijk zou het namelijk in 2021 uitkomen.
Deze nieuwe releasedatum geldt alleen voor Playstation, Xbox en PC. Hogwarts Legacy komt ook naar de Nintendo Switch, voor deze versie wordt de release datum op een later moment bekendgemaakt. Ondanks Hogwarts Legacy uitgesteld is, weten we nu tenminste wel wanneer we precies de wereld van Harry Potter verder kunnen ontdekken in Hogwarts Legacy.

Wat weten we over Hogwarts Legacy?

Ondanks dat de ontwikkelaars op een paar teasers na nog niet veel bekend hebben gemaakt over de game, is er wel al wat uitgelekt. Zo zijn er via een online-evenement wat beelden naar buiten gekomen waarin een cutscene en de character creator van de game te zien zijn.
Verder gaan er ook geruchten rond dat er binnenkort meerdere edities voor de game aangekondigd zullen worden. Een paar van deze edities geven spelers zelfs eerder toegang tot Hogwarts Legacy. Wanneer Warner Bros. Games en Avalanche Software zelf meer bekend gaan maken over de Harry Potter game is nog niet bekend. We weten nu in ieder geval wel dat Hogwarts Legacy over een half jaar te spelen is.