Deze Pokémon games kun je op de Nintendo Switch spelen

Article
zaterdag, 13 augustus 2022 om 11:00
pokemon lets go pikachu eevee gameplay demo uitgelicht 140654 4f1659705438
Pokémon is na al die jaren nog steeds één van de belangrijkste namen als je het hebt over games. Hoewel de nieuwe Scarlet en Violet games pas in november uitkomen, zijn er gelukkig genoeg Pokémon games die nu op de Nintendo Switch te spelen zijn.

Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee

De Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee games zijn een variatie op de originele Yellow game. In Let’s Go Pikachu en Eevee keer je namelijk terug naar de Kanto regio en herbeleef je het verhaal van de game uit 1998 op een nieuwe manier.
Let’s Go neemt veel over van de populaire mobiele game, Pokémon GO. Zo werkt de manier waarop je de wezens vangt hetzelfde. In andere Pokémon games laat je een eigen Pokémon tegen een wilde vechten om deze uiteindelijk te kunnen vangen. In Let’s Go Pikachu en Eevee moet je net als in Pokémon GO de Pokémon vangen door (met de Nintendo Switch controllers) ballen te gooien. Dus ondanks de game een verhaal vertelt dat al eerder verteld is, heeft het toch een paar eigen toevoegingen die zelfs oude fans nog zullen verrassen.
pokemon unitef1674750576

Pokémon Unite

Als je twee van de bekendste games: Pokémon en League of Legends met elkaar combineert, krijg je de MOBA game Pokémon Unite. Pokémon Unite werkt net als alle andere MOBA (multiplayer online battle arena) games. Het is de bedoeling dat je met je team van vier andere onlinespelers, zo snel mogelijk de torens van het andere team vernietigt om zo hun eindbasis te bereiken.
Ondertussen hebben de tegenstanders natuurlijk hetzelfde doel, je zal dus keer op keer weer de confrontatie met hen aangaan. Op deze manier wordt je karakter steeds sterker, waardoor de gevechten met de tegenstanders steeds spannender worden. In deze Nintendo Switch game zal je dus elke keer weer in spannende potjes moeten samenwerken om te winnen.
new pokemon snapf1659706332

New Pokémon Snap

Als het vechten je niet zo aanstaat, maar je toch de Pokémon wilt kunnen bewonderen is New Pokémon Snap op de Nintendo Switch de perfecte game. In New Pokémon Snap train je geen Pokémon en vecht je niet met andere trainers, je gaat op expedities en maakt foto’s van de wezens in hun natuurlijke habitat.
New Pokémon Snap is de tweede Pokémon Snap game. De Originele Snap kwam namelijk uit op de Nintendo 64 in het jaar 2000. Dit tweede deel heeft nog steeds hetzelfde idee als de originele game. Er zijn wel veel upgrades ten opzichte van de eerste versie. Zo zijn er veel regio’s met nieuwe Pokemon bijgekomen in de afgelopen 22 jaar. Je gaat daardoor dus ook nieuwe Pokémon tegenkomen uit de wat recentere games. Verder maakt de game gebruik van de visuele mogelijkheden die de Nintendo Switch te bieden heeft en de graphics zijn dus ook erg goed.
pokemon sword shield expansion pass 14f1659706325

Pokémon Sword and Shield

De Pokémon Sword en Shield games waren de eerste echte mainline Pokémon games die naar de Nintendo Switch kwamen. Deze games waren de aftrap van Generatie 8. In Sword en Shield maaktende Galar regio en het Gigantamaxen van Pokémon een debuut.
Sword en Shield zijn in grote lijnen hetzelfde als bijna alle andere mainline Pokemon games die we gezien hebben. Je moet gyms verslaan en met acht badges uiteindelijk de league uitdagen. Door de Nintendo Switch console die wat krachtiger is dan de voorgaande Nintendo consoles, is de wereld waarin de game zich afspeelt levendiger dan ooit. Verder hebben de games ook een 'wild area' waar je verschillende activiteiten kan doen en natuurlijk kan je er ook Pokémon vangen.
pokken tournament dx 1f1659706315

Pokkén Tournament DX

Pokkén Tournament DX is een verbeterde versie van de eerste Pokkén Tournament die in 2016 op de Wii U uitkwam. Pokkén Tournament DX is te vergelijken met andere vechtspellen als Mortal Kombat en Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4.
Je vecht als Pokémon één tegen één tegen. In tegenstelling tot andere Pokémon games val je in Pokkén Tournament DX niet om de beurt aan, maar kan je vrij over het veld bewegen en aanvallen. Zo kan je net als in andere vechtgames verschillende combo’s maken en moet je het health balkje van de tegenstanders leeg zien te krijgen om uiteindelijk als winnaar uit het gevecht te komen.
pokemon brilliant diamond shining pearl releasef1637078022

Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl

De Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl games zijn een remake van de originele Diamond and Pearl games. Deze games kwamen oorspronkelijk in 2006 uit op de Nintendo DS console. Nu zijn deze generatie 4 games van begin tot eind opnieuw ontwikkeld voor de Nintendo Switch.
De games zijn op een paar toevoegingen na, erg vergelijkbaar met de originele Diamond en Pearl. Visueel ziet de game er door de technologie van de Nintendo Switch er dan ook een stuk beter uit.
pokemon mystery dungeon rescue team dx comparisonf1659708241

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

In Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX word je in een andere wereld gegooid dan in andere games van de franchise. In de wereld van Mystery Dungeon leven er namelijk geen mensen, maar alleen Pokémon.
Mystery Dungeon: Rescue Team DX is een dungeon crawler game voor de Nintendo Switch, waarin je samen met je team van Pokémon vrienden een weg baant door verschillende grotten. Tijdens het ontdekken van deze dungeons neem je het op tegen andere vijandelijke Pokemon in snelle gevechten.
pokemon legends arceusf1641979932

Pokémon Legends Arceus

De meeste recente Pokémon game die naar de Nintendo Switch is gekomen, is Legends Arceus. Deze game is namelijk dit jaar nog uitgekomen en ook Legends Arceus geeft een originele twist aan de franchise. De game speelt zich namelijk in een oude Sinnoh regio af, toen Pokémon en mensen nog niet per se samenwerkten.
Het doel van Legends Arceus is dat je in een open wereld zoveel mogelijk Pokémon vangt om ze te onderzoeken. Je bent namelijk bezig met het ontwikkelen van de allereerste Pokédex. Tijdens je onderzoek komen er nog meer interessante en mysterieuze gebeurtenissen op je pad en in Legends Arceus ga je dan ook een groot avontuur tegenmoet.

Populair Nieuws