De 5 beste laptops voor studenten

Article
zaterdag, 13 augustus 2022 om 9:00
msi summit e16 flipf1659090640
Nog even en dan begint het nieuwe schooljaar alweer. Als student is het zaak om goed voorbereid te zijn, zoals het in huis halen van een laptop om al je werk op uit te voeren. Wij hebben de 5 beste laptops voor studenten voor je op een rij gezet!

MSI Summit E16 Flip

MSI staat bij veel mensen bekend als een fabrikant die producten voor echte gamers maakt. Of het nu gaat om videokaarten, monitoren of gaming laptops. Maar het Taiwanese bedrijf maakt nog veel meer dan dat, waaronder productivity laptops die perfect zijn voor studenten.
Neem bijvoorbeeld de stijlvolle MSI Summit E16 Flip. Deze laptop is erop gericht om jouw werk zo makkelijk en leuk mogelijk te maken. Zo heeft het scherm een 16:10-beeldverhouding, waardoor je meer verticale werkruimte hebt op het display. Het 16 inch-grote scherm heeft nog meer mooie specs, met een 2560x1600 resolutie en 165Hz refresh rate.
Het scherm is bovendien 360 graden om te klappen én werkt uitstekend met MSI Stylus. Doe je een opleiding waarbij je veel moet ontwerpen of creatief je gang kan gaan, dan hoef je niet verder te zoeken dan de MSI Summit E16 Flip.
De laptop heeft daarnaast ook nog indrukwekkende hardware aan boord. Zo draait alles op een Intel Core i7 processor van de 11de generatie en kunnen zwaardere programma's profiteren van een Nvidia GeForce RTX 3050 of 3050 Ti videokaart.
apple macbook air 2022f1659090615

Apple MacBook Air 2022

Wanneer je een willekeurige hogeschool of universiteit binnenloopt, dan zie je vaak meteen meerdere MacBooks staan. Dat is ook niet zo vreemd, omdat Apple al jarenlang sterke laptops maakt die geschikt zijn voor studenten.
Met de nieuwe Apple MacBook Air 2022 heeft de fabrikant daar nog een schepje bovenop gedaan. Sinds kort maakt de Amerikaanse techgigant namelijk haar eigen processors en de M2 chip is zo sterk dat je geen MacBook Pro meer nodig hebt. Met de Air kan je nu gemakkelijk al je werkzaamheden uitvoeren, zelfs als daar zware taken als videobewerking of 3D-modeling onder vallen.
De MacBook Air is bovendien lekker compact met een 13,6 inch-groot scherm, terwijl de kleuren van het display af spatten dankzij de Liquid Retina-technologie. Als je na school nog even wil genieten van een serie of film op Netflix, dan is de laptop daar zeker geschikt voor.
asus vivobook 15 oledf1659090810

ASUS Vivobook 15

Het leven van een student is niet bepaald goedkoop, met alle studieboeken die aanschaft moeten worden en de mogelijke huurkosten voor een studentenwoning. Niet iedereen heeft dan ook het geld om een peperdure laptop in huis te halen voor de studie.
Gelukkig zijn er ook goedkopere opties waar je al student prima mee uit de voeten kan. Een laptop die een uitstekende value for money levert is de ASUS Vivobook 15. Zoals de naam al verklapt heeft het een 15,6 inch-scherm met een 1080p-resolutie. Dat klinkt niet zo spectaculair, maar ASUS heeft er wel een OLED-display van gemaakt, waardoor je kan genieten van diepe zwartwaardes en accurate kleuren.
De hardware is daarnaast ook meer dan prima. Zo is de Intel Core i7 processor van de 11de generatie ruim voldoende om alle programma's mee te draaien en is er ook 16GB aan DDR4 RAM aan boord en een SSD van 1TB.
acer chromebook spin 513f1659090896

Acer Chromebook Spin 513

Wat voor laptop je als student nodig hebt, verschilt enorm per opleiding. Studeer je om een grafisch vormgever te worden of is je droom om te werken in de artificial intelligence-industrie? Dan is het zeker aan te raden om een sterkte laptop in huis te halen.
Werk je daarentegen vooral met lichte applicaties als een tekstverwerker en Excel, dan is een Chromebook een interessante optie om over na te denken. Het besturingssysteem van Google is de laatste jaren veel gegroeid en heeft er tal van mogelijkheden erbij gekregen, zoals het draaien van Android apps en Linux programma's.
Chromebooks hebben daarnaast het voordeel dat ze lekker licht zijn. Niet alleen op het gebied van gewicht - zo is de Acer Chromebook Spin 513 slechts 1,2 kilo 'zwaar' - maar ook als het aankomt op software. Dat betekent dat je de laptop een dag lang kan gebruiken, zonder je ook maar enige zorgen te maken over de accuduur. En dat is een stukje stress die studenten zeker niet zullen missen.
msi stealth 15m fotof1659091059

MSI Stealth 15M

Wil je je laptop niet alleen gebruiken voor je studie, maar daarnaast ook voor je hobby's, dan is de MSI Stealth 15M een uitstekende laptop om je vizier op te richten. Het is namelijk één van de dunste en lichtste gaming laptops op de markt, inclusief een stijlvol uiterlijk dat perfect als zakelijke laptop door kan gaan.
Ondertussen heeft MSI een hele berg aan krachtige hardware in de behuizing gestopt, hoewel dat bijna onmogelijk lijkt met een dikte van 1,7 centimeter en een gewicht van 1,8 kilo. Zo draaien games op de laatste generatie Intel Core i7 processor, dat ook gehakt maakt van zware programma's die je voor een studie gebruikt. Daarnaast kan je profiteren van de kracht van een Nvidia GeForce RTX 3060, dat met gemak alle games op een hoge framerate draait.
Dat komt goed uit in combinatie met het scherm. MSI heeft er namelijk voor gekozen om een 1080p IPS-scherm te gebruiken, maar met een hoge refresh rate van 144Hz. Daardoor kan je je ogen verwennen met extreem vloeiende games, helemaal dankzij nieuwe technologieën als Nvidia DLSS. De perfecte laptop dus om lekker te ontspannen met je favoriete game na een lange dag studeren.
Dit artikel is in samenwerking met MSI.

Populair Nieuws