‘Resident Evil 9 gooit het roer weer flink om’

News
maandag, 25 maart 2024 om 10:30
resident evil village dimitrescuf1619777828
De Resident Evil-franchise vindt zichzelf af en toe opnieuw uit. Mogelijk gaat dat ook weer gebeuren met het volgende deel. Er wordt namelijk beweerd dat Resident Evil 9 een open world game wordt.
De gameplay-stijl van Resident Evil is al een aantal keer veranderd. Zo kozen Resident Evil 7 en Village voor een first-person perspectief, terwijl eerdere games altijd third-person waren. Nu beweert de vaak betrouwbare leaker Dusk Golem dat Resident Evil 9 het roer weer omgooit.
De game zou namelijk open-world worden, iets dat de game deels te danken zou hebben aan Dragon’s Dogma 2. Capcom zou namelijk vaak projecten in sets van drie groen licht geven, waarbij die titels vaak iets gemeen hebben. Zou zouden Resident Evil 7, de remake van Resident Evil 2 en Devil May Cry 5 ongeveer tegelijk groen licht hebben gekregen om de mogelijkheden van de destijds nieuwe RE Engine te benutten.
Dragon’s Dogma 2 zou onderdeel zijn van een ander trio games. De RE Engine is voor Dragon’s Dogma 2 geschikt gemaakt voor open world titels. Daar gaan Monster Hunter Wilds en Resident Evil 9 gebruik van maken.

Wordt Resident Evil 9 open world?

Als Resident Evil 9 gebruik maakt van technologie die is ontwikkeld voor open world games, lijkt het aannemelijk dat hij meer open world wordt dan eerdere games. Maar dat hoeft nog niet te betekenen dat de game volledig open world is: er kunnen ook simpelweg wat meer elementen van het genre geleend worden (Dusk Golem geeft ook aan dat alle drie van de open world RE Engine-projecten de identiteit van hun franchise poberen te behouden). Capcom heeft de game nog niet aangekondigd, dus het kan nog even duren voor er duidelijkheid is.

Populair Nieuws