Reddit gaat niet meer actie ondernemen tegen misinformatie coronavirus

News
vrijdag, 27 augustus 2021 om 13:00
pexels brett jordan 5437588f1630057439
Veel social media-platforms tolereren misinformatie over het coronavirus niet en grijpen dan ook hard in. De CEO van Reddit zegt juist dat hij geen actie gaat ondernemen tegen misinformatie.
Op Reddit worden dagelijks duizenden discussies gevoerd. Of het nu gaat over hobby’s of over het nieuws van de dag en grote onderwerpen. Al die discussies moeten natuurlijk wel worden bijgehouden door een leger aan moderators en voor hun is nu de maat vol. Een groep moderators van een flink aantal grote subreddits heeft namelijk Reddit opgeroepen om meer actie te ondernemen tegen misinformatie omtrent het coronavirus. Op het platform hebben anti-vaxxers en complotdenkers namelijk vrij spel.
Volgens de moderators heeft Reddit toegestaan dat ‘misinformatie en leugens zijn verspreid’ en dat die misinformatie ‘problematisch en gevaarlijk’ is. Ook veel gebruikers op Reddit ondersteunen de actie. De open brief is alleen aan dovemansoren gericht. In een verklaring laat Steve Huffman, de CEO van Reddit, namelijk weten niet meer actie te ondernemen tegen misinformatie over het coronavirus.

Niet alles is toegestaan op Reddit

Ondanks dat Huffman dus niet van plan is om meer actie te ondernemen tegen misinformatie, roept de CEO in zijn verklaring wel op om de richtlijnen van het Centers for Disease Control and Prevention te volgen en om mensen zich te laten vaccineren. Bovendien is ook niet alles toegestaan op Reddit als het aankomt op het coronavirus.
Zo is het tegen het beleid van Reddit om illegale of gevaarlijke praktijken te promoten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het aanmoedigingen van het drinken van bleek of het plaatsen valse vaccinatiebewijzen. Andere platformen, zoals YouTube en Facebook, verhogen ondertussen juist hun acties om misinformatie te bestrijden.