TikTok verwijdert video's van gevaarlijke nieuwe challenge

News
vrijdag, 27 augustus 2021 om 13:30
tiktokf1625132586
Met de opkomst van social media komen er ook elk jaar meer challenges bij. Niet alle uitdagingen zijn alleen even leuk of veilig. TikTok heeft daarom besloten nu alle video’s van een nieuwe, gevaarlijke challenge te verwijderen.
Sommige challenges kunnen uitgroeien tot extreem populaire trends. Denk bijvoorbeeld aan de Ice Bucket challenge, waarbij iemand een bak ijswater over zich heen goot en vervolgens die anderen uitdaagde om hetzelfde te doen. Zo’n beetje elk bekend persoon heeft uiteindelijk aan die challenge meegedaan en het was bovendien voor het goede doel.
Maar niet alle uitdagingen zijn even onschuldig. Zo was er een paar jaar terug een challenge om een hap kaneelpoeder te nemen. Dat klinkt niet zo erg, maar grote hoeveelheden kaneelpoeder kunnen ernstige gevolgen hebben, zelfs de dood door verstikking. Dat is precies de reden waarom het populaire platform TikTok nu actie heeft ondernomen tegen een nieuwe challenge.
Met de zogeheten ‘milk crate challenge’ dagen mensen elkaar uit om een toren of piramide te bouwen van kratten, om er vervolgens vanaf te vallen. Een woordvoerder van TikTok laat aan Business Insider weten de uitdaging niet te tolereren, omdat het bedrijf vreest dat gebruikers zich serieus kunnen verwonden.

Gevaarlijke challenge werd al snel populair

Dat TikTok drastische acties heeft ondernomen tegen de challenge, is omdat het met sneltreinvaart een trend werd op het platform. In korte tijd hebben twee hashtags, #milkcratechallenge en #cratechallenge, al meer dan 71 miljoen views weten te vergaren. Beide tags zullen nu geen resultaten opleveren.

Populair Nieuws