Herdenking op Spa-Francorchamps georganiseerd voor overleden coureurs

News
vrijdag, 28 juli 2023 om 13:00
spa francorchamps eau rougef1688467285
Dit weekend is de Formule 1 weer op Spa-Francorchamps voor de GP van België. Op het circuit zijn in een paar jaar tijd twee coureurs overleden, waar Pierre Gasly een speciale herdenking voor heeft georganiseerd.
Hoewel er door de jaren heen enorm veel stappen zijn gezet om de autosport veiliger te maken, rijden coureurs alsnog met bizar hoge snelheden over het circuit heen en blijft het van nature gevaarlijk. Daar werden we in 2019 pijnlijk aan herinnerd, toen Formule 2-coureur Anthoine Hubert overleed op 22-jarige leeftijd tijdens een bizar ongeluk op Spa-Francorchamps.
De Franse coureur was één van de beste vrienden van Pierre Gasly en hij was ook goed bevriend met andere F1-coureurs, zoals Esteban Ocon. Ter nagedachtenis organiseert Gasly elk jaar een herdenking voor zijn overleden vriend, door bloemen neer te leggen bij de plek van het ongeluk en een rondje te rennen over het circuit.
Ondanks het slechte weer is de herdenking ook dit jaar weer georganiseerd door Gasly, die met een grote groep over het circuit is gerend, zo valt te zien op social media. Naast Gasly hebben ook Ocon, andere coureurs uit verschillende raceklassen en personeel van de teams meegedaan aan de actie.

Coureurs staan ook stil bij Dilano van ‘t Hoff

De herdenking was dit jaar niet alleen voor Anthoine Hubert. De coureurs en personeel hebben ook stilgestaan bij Dilano van ‘t Hoff. De 18-jarige coureur is eerder deze maand verongelukt op Spa-Francorchamps tijdens een Formula Regional European Champions race, in een soortgelijke situatie als Hubert.