Red Dead Redemption 2 is nu ineens populairder dan ooit

News
woensdag, 30 november 2022 om 11:30
xbox live deals with gold red dead redemption 2 en destiny 2 forsaken 147318 1f1603716145
Red Dead Redemption 2 is één van de beste en meest populaire games die Rockstar ooit heeft gemaakt. Maar de titel is nu plotseling populairder dan ooit op PC, drie jaar na lancering op het platform.
De periode rond lancering hoeft anno 2022 zeker niet meer de meest actieve periode voor een game te zijn. Zo zagen we eerder al dat Cyberpunk 2077 ineens records breekt als het gaat om spelersaantallen voor de game, ondanks dat de game twee jaar geleden al is uitgekomen. Maar dat valt nog te verklaren door de slechte staat van de game bij launch en de Cyberpunk Edgerunners-serie die is uitgekomen.
Red Dead Redemption 2 heeft niet ineens een populaire serie om nieuwe spelers naar de game te drijven. Toch is de game nu ineens populairder dan ooit op PC, ondanks dat die versie verscheen in november 2019.
Dat blijkt uit cijfers van SteamDB, dat spelersaantallen van games op Steam bijhoudt. Red Dead Redemption 2 behaalde een piek van 66,492 gelijktijdige spelers, wat een stuk hoger is dan het voorgaande record van 55,271 spelers uit december 2019.

Waarom is Red Dead Redemption 2 nu zo populair?

De grootste reden dat er nu ineens zoveel spelers het Wilde Westen instromen is waarschijnlijk de Autumn Sale van Steam, dat gelijktijdig met Black Friday werd georganiseerd. Red Dead Redemption 2 was op dat moment namelijk te koop met 67 procent korting.
Het helpt natuurlijk ook mee dat de game enorm hoge cijfers heeft gekregen. In onze Red Dead Redemption 2 review kreeg de titel maar liefst een 9,8 en ook de PC-versie van de game werd beloond met een hoog cijfer.