Dragon Quest producer verlaat Square Enix

News
zondag, 02 april 2023 om 12:30
dragon quest xi sf1608736243
Een van de hoofdproducenten van Dragon Quest, Ryutaro Ichimura, heeft Square Enix verlaten. Zo laat hij weten op Twitter.
Ryutaro Ichimura werkte al 22 jaar bij Square Enix, maar nu is het mooi geweest. Op Twitter schrijft hij het volgende over zijn vertrek (via GamesRadar+):
‘’Motivatie om te solliciteren: omdat ik Dragon Quest leuk vind,’’ zo staat in zijn cv. ‘’Geboren in het jaar van de draak, bij het bedrijf gekomen in het jaar van de draak, werd toegewezen aan de Dragon Quest-afdeling, en werd een Dragon Quest producer; het voelde als iets dat voorbestemd was. Square Enix biedt een grote kans en heeft me veel uitdagingen gegeven. Ik kan je alleen maar bedanken uit de grond van mijn hart.’’ Vervolgens bedankt hij zijn collega’s bij Armor Project, Bird Studio, Sugiyama Kobo en de spelers.

Dragon Quest producer Ichimura blijft games maken

‘’Er was veel moed voor nodig om zo’n prachtige plek te verlaten, maar dit is de conclusie die ik heb getrokken. Ik ben dit jaar 47 jaar oud en ik begin af te tellen hoeveel games ik nog kan maken in mijn leven. Het duurt drie tot vier jaar om een game te maken, dus om zonder spijt te kunnen sterven, moet ik goed nadenken over elke game.’’ Ichimura zegt daarom dat hij ‘graag deze gezegende omgeving zou willen verlaten’ en zichzelf zou willen pushen ‘in een risicovolle omgeving om erachter te komen wat eruit komt’.
Hoewel Ichimura dus niet langer bij Square Enix werkt, is hij nog lang niet klaar in de game-industrie.