Red Bull verwacht meer concurrentie: "Ze komen met grote updates"

News
vrijdag, 14 april 2023 om 14:30
christian horner gp australie 2023f1681473522
Momenteel domineert Red Bull Racing de Formule 1. Teambaas Christian Horner denkt alleen niet dat dat voor eeuwig zal zijn, met grote updates die eraan komen voor Mercedes en Ferrari.
Sinds Red Bull Racing vorig jaar dominant is geworden, zijn er al mensen in de sport die vinden dat er ingegrepen moet worden. Daarnaast wordt ook de straf voor het team, die vorig jaar werd gegeven door het overschrijden van de budget cap in 2021, opnieuw onder het vergrootglas gelegd.
Zo heeft Fred Vasseur, de teambaas van Ferrari, vorige week laten weten dat hij de straf te licht vindt, omdat Red Bull nog steeds zo snel is. Christian Horner vindt dat argument alleen onzin, omdat de effecten van de straf ook pas later dit jaar voelbaar zullen zijn. Dat laat hij weten in gesprek met Sky Sports. En dan is er ook nog de concurrentie.

“Het is nog heel vroeg in het seizoen, er kunnen nog veel dingen veranderen. We horen dat er grote updates komen van Ferrari en Mercedes wanneer we naar Europa gaan.”

Steiner aan kant van Red Bull

Guenther Steiner, de teambaas van Haas, heeft zich opvallend genoeg achter Red Bull Racing geschaard - ondanks dat Haas een grote klant is bij Ferrari. De uitgesproken Italiaan is van mening dat het team simpelweg geweldig werk heeft geleverd en het voordeel heeft verdiend.
Daarnaast gelooft de ster van Drive to Survive dat het op een gegeven moment vanzelf wel zal rechttrekken tussen de teams. Daar moet de budget cap en het verschil in windtunneltijd voor zorgen. In de tussentijd ‘zullen Max en Checo wel voor vonken zorgen’.