Steiner wil geen acties tegen Red Bull Racing: "Zij verdienen het voordeel"

News
dinsdag, 11 april 2023 om 14:00
max verstappen vonken gp saoedi arabie 2023f1679302374
Als er een dominant team is in de Formule 1, dan wordt er al snel geroepen om acties tegen het team. Haas-teambaas Guenther Steiner wil daar alleen niks van weten tegen Red Bull Racing.
In de Formule 1 is het meerdere keren voorgekomen dat de FIA komt met nieuwe regels, die puur gericht zijn om de dominantie van één team te stoppen. Een team dat daar veel mee te maken kreeg, was het Ferrari van Michael Schumacher, Jean Todt en Ross Brawn.
Nu Red Bull Racing duidelijk sterker is dan de rest van de teams, zijn er ook al mensen die vinden dat de FIA moet ingrijpen. Opvallend genoeg is Guenther Steiner, de teambaas van Haas, het daar niet mee eens. Dat laat de Italiaan weten in gesprek met Autosport.

“Je kan de regels daar niet de schuld van geven. Als iemand het beter doet dan de rest, dan verdienen ze het om dat voordeel te hebben. De show komt op de tweede plek, maar ik denk dat het zichzelf wel rechttrekt. En we hebben hoe dan ook een goede race vooraan met Checo en Maxi, die zorgen wel voor de vonken en de show.”

Minder windtunneltijd voor Red Bull

De FIA heeft daarnaast ook al maatregelen genomen die ervoor moeten zorgen dat één team niet te dominant wordt. Op basis van de resultaten van het vorige seizoenen krijgen teams namelijk meer of minder windtunneltijd. Aangezien Red Bull Racing bovenaan is geëindigd, krijgen ze de minste tijd, waardoor het lastiger is om de juiste updates te ontwikkelen.
Het team van Max Verstappen heeft bovendien te maken met een extra straf, doordat er in 2021 400.000 euro teveel is uitgegeven. Het zou dus voor andere teams nu makkelijker moeten zijn om dichterbij Red Bull Racing te komen.