Vader Perez wil niks weten van sabotage bij Red Bull: "Leugens!"

News
vrijdag, 14 april 2023 om 9:45
sergio perez serieus gp australie 2023f1681457126
Tijdens de kwalificatie in Melbourne vloog Sergio Perez al meteen uit de bocht. Volgens fans is er sprake van sabotage bij Red Bull Racing, maar de vader van Perez ontkent dat gerucht stellig.
Het is geen geheim dat Sergio Perez dit jaar een gooi wil doen naar de titel. De Mexicaan heeft duidelijk gemaakt dat hij er alles aan zal doen om teamgenoot Max Verstappen te verslaan, maar dat het natuurlijk wel netjes moet blijven. Het hielp dan ook niet mee dat Perez tijdens de kwalificatie voor de GP van Australië meteen uit de bocht vloog, volgens de coureur vanwege problemen met de remmen.
Fans van de Mexicaan stellen dat er sabotage is gepleegd door Red Bull Racing. Het team zou bewust met de remmen hebben geknoeid, om ervoor te zorgen dat Verstappen een grotere leiding in het kampioenschap krijgt. In een interview laat Antonio Perez, de vader van Sergio, weten dat er niks klopt van de geruchten.

“Leugens, leugens en nog eens leugens! Red Bull is het beste team ter wereld en is geen bevoordeling voor wie dan ook. Alles wat je ziet is pure speculatie. Het zijn allebei geweldige coureurs. Red Bull heeft de twee beste rijders van het veld.”

Klein verschil tussen Verstappen en Perez

Doordat Perez achteraan moest beginnen in Melbourne, kwam de Mexicaan niet verder dan de vijfde plaats - ook geholpen dankzij de chaos na de tweede rode vlag. Verstappen wist ondertussen voor de eerste keer de GP van Australië te winnen, waardoor hij zijn voorsprong in het kampioenschap heeft uitgebreid. De Nederlander staat nu op 69 punten, terwijl Perez op 54 punten staat. Met nog twintig races te gaan dit seizoen kan er nog van alles gebeuren.

Populair Nieuws