Dit moet je moet weten voor Star Wars Jedi: Survivor verschijnt

Article
vrijdag, 14 april 2023 om 15:00
star wars jedi survivorf1680607586
Aan het einde van de maand is het dan eindelijk zover. Het langverwachte vervolg van Star Wars Jedi: Fallen Order staat dan op de planning. Voordat je met Star Wars Jedi: Survivor aan de slag gaat, zijn er alleen wel een aantal dingen die je moet weten. Wij zetten ze voor je op een rijtje.
Op 28 april is het tijd voor Star Wars Jedi: Survivor. De nieuwe game van Respawn Entertainment brengt het langverwachte vervolg op de 2019-game die bekendstaat om zijn bikkelharde combat en pakkend verhaal. Voor je aan het nieuwe avontuur van Cal Kestis begint, zijn er alleen wel flink wat dingen die je vooraf moet weten.

1. The Empire Strikes Back van de Jedi-trilogie

Zo is Jedi: Survivor niet alleen het tweede deel in de reeks, maar ook slechts het middenstuk. Regisseur Stig Asmussen heeft namelijk in een interview met IGN aangegeven dat hij de Star Wars Jedi-games altijd heeft gezien als een trilogie aan games. Dat betekent automatisch dat Jedi: Survivor de Empire Strikes Back van de trilogie moet worden, al zouden fans van de prequels wellicht liever stellen dat het de Attack of the Clones van de trilogie is. Anderzijds zouden fans van de sequel-trilogie de game eerder zien als The Last Jedi van de trilogie, maar dat is voor iedere Star Wars-fan anders natuurlijk.

2. Tijdsprong

Het vervolg op Star Wars Jedi: Fallen Order speelt zich vijf jaar na het eerste deel af. Een flinke tijdsprong staat je dus te wachten wanneer je de controller weer oppakt om met Cal Kestis verder te gaan. Er is dan ook veel gebeurd in die tijd (daarover later meer).
Het verhaal van Star Wars Jedi: Survivor pakt dus niet gelijk op waar het vorige deel afsloot. Dat is gelukkig niet zo heel erg, want een deel van het verhaal is dat Cal nog steeds opgejaagd wordt door de Empire.
star wars jedi survivor lightsaberf1679565648

3. Lees Star Wars Jedi: Battle Scars

Halverwege de lijst is het tijd om eens meer te duiken in die tijdsprong zelf. Cal heeft niet stilgezeten en zijn avonturen tussen Fallen Order en Survivor worden uitgelicht in het boek Star Wars Jedi: Battle Scars. Het boek speelt zich af tussen de twee games, waarbij tal van gezichten uit de 2019-game terugkeren.
Zo sieren Cere Junda, Greez Dritus, Nightsister Merrin en BD-1 allen de cover samen met Cal, terwijl ook inquisitor Fifth Brother op de voorkant van het boek te vinden is. De schurk uit Star Wars Rebels en de Obi-Wan Kenobi-serie vervult de rol ook in het boek dat al uit is.

4. Reusachtige grootte

Ook handig om te weten is dat je flink wat ruimte vrij moet maken op je console of PC als je Star Wars Jedi: Survivor wil spelen. De game heeft namelijk een grootte van maar liefst 155 GB. Dat betekent dat de nieuwe game van Respawn Entertainment bijna een kwart van je systeemgeheugen opslokt als je een PlayStation 5 hebt. Xbox Series X-gebruikers hebben iets meer ruimte over, want daar wordt bijna een zesde van de ruimte opgeslokt. Aan te raden valt dan ook om even een grote schoonmaak te houden op je systeem.

5. Meer cosmetische opties

Als laatste is er ook nog een verbetering in de gameplay van de nieuwe Star Wars-game die je alvast moet weten. Er zijn namelijk meer cosmetische opties te vinden Jedi: Survivor. Waar je voorheen alleen het kleurenpalet van BD-1 en Cals cape, kun je nu veel meer aanpassingen maken. Zo kun je Cals gezichtsbeharing aanpassen, maar ook de kleding die de roodharige held draagt.
Wie de game pre-ordert kan op nog een aantal extra gratis voorwerpen rekenen. Zo is er de Hermit-set waarmee je Cal de outfit kunt geven van Obi-Wan Kenobi. Ook zijn lightsaber uit Star Wars Episode I en II krijg je dan. Anderzijds krijg je via de Deluxe Edition van de game ook nog twee outfits die Cal doen laten lijken als Han Solo en/of Luke Skywalker.

Ga jij Star Wars Jedi: Survivor spelen?

Ga jij Star Wars Jedi: Survivor spelen wanneer de game verschijnt op 28 april? Laat het ons weten in de reacties hieronder! Vergeet ook niet hier alle andere grote game releases van april te bekijken.