Red Bull Racing waarschuwt de FIA: "Daar is het nu te laat voor"

News
dinsdag, 26 juli 2022 om 11:18
si202205082943 newsf1652253644
Er is al een tijdje een discussie over porpoising in de Formule 1, waarbij Mercedes voor veranderingen aanstuurt bij de FIA. Maar Red Bull Racing waarschuwt het bestuursorgaan nu voor late veranderingen.
Dit seizoen zijn er nieuwe regels voor de Formule 1-auto’s geïntroduceerd, om wheel-to-wheel battles te verbeteren. Zo wordt er niet meer veel neerwaartse druk gegenereerd door ingewikkelde aerodynamische onderdelen, maar juist veelal door de vloer. Het zogeheten ‘ground effect’ heeft alleen ook nadeel: porpoising.
Door dit heftige heen en weer gestuiter is Mercedes al een tijdje bezig met lobbyen bij de FIA om regelveranderingen door te voeren. Mercedes is namelijk het team dat het meeste last heeft van porpoising, maar Red Bull Racing is het niet eens met die aanpak.
Volgens Christian Horner is het aan Mercedes zelf om de problemen op te lossen en niet het bestuursorgaan. Bovendien is er ook nog een ander probleem met late veranderingen, zo laat de teambaas weten aan Autosport.

Kleine teams het grootste slachtoffer van regelveranderingen

Horner zegt daarnaast dat het opvallend is dat hij zich zoveel moet inzetten om de regelveranderingen te blokkeren. De teambaas heeft namelijk verwacht dat de kleinere teams zich meer zouden uitspreken, omdat zij er nog meer last van zouden hebben. Sommige teams zoals Haas hebben nu bijvoorbeeld bijna geen budget om upgrades te introduceren, laat staan om ineens een nieuwe auto te ontwerpen voor 2023.
Volgens Horner hebben teams die wel last hebben van porpoising genoeg tijd in de winter om er iets aan te doen, in plaats van dat alle teams ineens hun auto’s moeten veranderen voor het volgende seizoen.

Populair Nieuws