Let op: Leakers richten hun pijlen op God of War Ragnarok

News
dinsdag, 26 juli 2022 om 11:43
god of war ragnarokf1631221018
Onlangs verscheen een vrij forse hoeveelheid The Last of Us Part 1 content online. Deze was niet officieel naar buiten gebracht, maar gelekt. Het lijkt erop dat meer Sony games hier last van gaan krijgen, waarbij God of War Ragnarok een doelwit is van verschillende leakers.
Het is de laatste jaren vaker voorgekomen dat grote PlayStation-games het slachtoffer werden van gelekte content. Voor The Last of Us Part 1 werd bijvoorbeeld ook The Last of Us Part 2 uitgebreid gelekt. Er verschenen toen significante spoilers op het internet.
Wie God of War Ragnarok spoiler-vrij wil beleven zal de komende tijd uit moeten kijken. Tijdens de XboxEra Podcast vertelt Nick Baker, die een deel van de Last of Us-beelden verspreidde, dat verschillende partijen hem veel leaks aanbieden rondom verschillende Sony-games. Hij denkt ook binnenkort aanbiedingen te krijgen rondom “een boze Griek die zich een beetje bezighoudt met Noorse Mythologie”, waarmee hij duidelijk doelt op God of War Ragnarok.
Er is bovendien niet één persoon die gelekte beelden naar meerdere insiders stuurt. Een moderator van de GamingLeaksandRumours-subreddit geeft aan dat er meerdere mensen zijn die Sony-games lekken. Ok deze moderator heeft gehoord dat er plannen zijn om Ragnarok-content vroegtijdig online te zetten.

Beveiligings bij Sony niet op orde

De situatie wijst er erg op dat er een probleem is bij Sony zelf. Als het probleem bij de studio’s lag zou je verwachten dat er maar één studio is waarvan games gelekt worden, wat dan bovendien steeds door dezelfde persoon zou gebeuren. Het lekken van verschillende games, gemaakt door verschillende studio’s doet vermoeden dat de beveiliging van Sony zo lek is als een mandje.