Red Bull Racing stomverbaasd door Daniel Ricciardo

News
vrijdag, 23 december 2022 om 9:30
daniel ricciardo red bull racing f1f1668776919
Daniel Ricciardo keert vanaf 2023 weer terug naar het oude nest bij Red Bull Racing. Het Formule 1-team was stomverbaasd dat de Australiër weer beschikbaar was op de vrije markt.
De keuze van Daniel Ricciardo om na het seizoen van 2018 het team van Red Bull Racing te verlaten was misschien niet de beste optie. Het team ging namelijk daarna over op motoren van Honda, wat een gouden zet bleek te zijn - met nu twee wereldtitels voor Max Verstappen als gevolg.
Ricciardo deed nog redelijk goede zaken bij Renault, maar bij McLaren boterde het totaal niet. Daardoor heeft het team hem laten gaan na twee seizoenen, om de Australiër om te wisselen voor landgenoot en rookie Oscar Piastri.
Nu keert Ricciardo weer terug naar Red Bull Racing, dat hem in november weer heeft aangenomen als coureur. Teambaas Christian Horner zegt in gesprek met Speedcafe dat hij niet snapte dat de F1-coureur weer beschikbaar was.

“We waren verbaasd dat Daniel weer op de vrije markt was. Hij is bij Red Bull opgegroeid, het team heeft hem sinds zijn jeugd gekoesterd, dus het was logisch om hem terug te halen naar het team.”

Kan Ricciardo een comeback maken?

De Brit hoopt dat Ricciardo weer zijn liefde voor de Formule 1 kan terugvinden bij Red Bull Racing. De afgelopen twee jaar zijn erg zwaar voor de coureur geweest, met een auto die niet goed bij zijn rijstijl paste. Alleen de overwinning op Monza in 2021 was een hoogtepunt voor Ricciardo in zijn tijd bij McLaren.
Het is alleen wel de vraag of er nog een toekomst is voor Ricciardo bij het team als eerste of tweede coureur. Het contract van Sergio Perez loopt nog tot het einde van 2024 en als Nyck de Vries goede zaken doet bij AlphaTauri, kan dat ook een concurrent worden voor de Australiër.

Populair Nieuws