Max Verstappen opnieuw verkozen tot Sportman van het Jaar

News
donderdag, 22 december 2022 om 9:30
max verstappen gp mexico 2022f1667204418
Max Verstappen heeft voor de tweede keer op rij het wereldkampioenschap in de Formule 1 gewonnen. Hij mag er nu nog een eretitel bij schrijven, want de Nederlander is uitgeroepen tot Sportman van het Jaar 2022!
Elk jaar worden de beste Nederlandse sporters in het zonnetje gezet tijdens het Sportgala van de NOS. TIjdens het sportfeest zijn de grootste prijzen die worden weggegeven Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het Jaar.
Bij de mannen is Max Verstappen voor de derde keer in zijn carrière uitgeroepen tot Sportman van het Jaar. De Nederlander versloeg daarbij baanwielrenner Harry Lavreysen en schaatser Thomas Krol. Net zoals vorig jaar was de F1-coureur alleen niet zelf aanwezig. Zijn zus Victoria nam de prijs in ontvangst.

Spannende strijd bij de vrouwen

Dat Verstappen opnieuw de Jaap Eden-award won, was niet een heel grote verrassing. Veel meer dan de titel bij de coureurs en constructeurs pakken kan de Nederlander niet doen in de Formule 1. In de strijd om Sportvrouw van het Jaar was het alleen erg spannend.
Uiteindelijk pakte schaatser Irene Schouten de prijs, met haar drie gouden plakken op de Olympische Spelen. Daarmee liet ze wielrenner Annemiek van Vleuten en shorttracker Suzanne Schulting achter zich.
De prijs voor Sportploeg van het Jaar ging naar de estafetteploeg op de 4x400 meter. Lieke Klaver, Femke Bol, Eveline Saalberg en Lisanne de Witte wisten op het EK het goud te pakken.

Populair Nieuws