Netflix gaat Nike Training Club lessen streamen

News
vrijdag, 23 december 2022 om 10:00
netflix03f1671707076
Netflix gaat zich nu ook in de fitness-wereld mengen. Vanaf 30 december kun je namelijk lessen van Nike Training Club streamen op het platform. In totaal hebben Netflix abonnees toegang tot 30 uur content in meerdere talen en oefeningen.
Voor niet ingewijden is Nike Training Club een populaire fitness app waar gebruikers kracht, yoga en intervaltraining met hoge intensiteit kunnen volgen onder leiding van Nike-trainers. Het is gericht op het verbeteren van je kracht, uithoudingsvermogen en mobiliteit op alle fitnessniveaus. Hoewel sommige klassen apparatuur nodig hebben, doen veel dat niet. Het is heel erg in de stijl van Apple Fitness Plus of Peloton, maar dan zonder hardware van het merk Nike.
Volgens Netflix worden de afleveringen in twee batches uitgebracht. Terwijl de eerste volgende week arriveert, komt de tweede ergens in 2023. De eerste batch bevat 46 lessen verdeeld over vijf curated sessies: Kickstart Fitness met de basis, Twee weken tot een sterkere kern, Verliefd worden op Vinyasa Yoga, HIT & kracht met Tara en Feel-Good Fitness.

Verschillende fitnessapparaten

Dit lijkt een slim idee van Netflix. Wie is er immers niet naar een sportschool geweest waar minstens een persoon niet naar een show op zijn of haar smartphone keek? De Netflix app is ook geïntegreerd in verschillende fitnessapparaten, zoals loopbanden en fietsen. Wat dit doet is, sporters verleiden om binnen de Netflix-app te blijven voor al hun fitnessbehoeften.
Een sportschoolbezoeker zou in theorie een Nike Training Club kunnen streamen voor een training, voordat hij overschakelt naar zijn favoriete drama terwijl hij wegtrapt op een hometrainer en dat allemaal binnen één app. Maar in plaats van meer eigen geld te uitgeven om originele fitnesscontent te produceren, kan de gebruiker gewoon die van Nike kunnen gebruiken. Netflix gebruikt een vergelijkbare strategie met gaming. Hoewel het zijn eigen gamestudio is begonnen, geeft het bedrijf ook licenties voor eerder uitgebrachte games zoals Asphalt Xtreme en Kentucky Route Zero.
Netflix heeft de lancering van het programma in ieder geval slim getimed. Aan het begin van elk jaar stappen immers veel mensen naar de sportschool om te voldoen aan hun goede voornemens.