Red Bull Racing-baas Horner valt fel uit tegen voormalig F1-coureur

News
woensdag, 07 juni 2023 om 9:30
christian horner gp australie 2023f1681473522
Christian Horner staat bekend als één van de beste teambazen in de Formule 1 en kan zijn coureurs fel verdedigen. Dat is nu weer duidelijk geworden na een gesprek met een voormalig F1-coureur.
Tijdens de Grand Prix van Spanje liet Max Verstappen zien hoe dominant hij momenteel is in de Formule 1. Hij was de snelste in alle trainingen, de snelste tijdens de kwalificatie, behaalde de snelste raceronde en natuurlijk de overwinning.
Het weekend verliep alleen niet zo goed voor Sergio Perez, die na afloop kritiek kreeg van voormalig F1-coureur Nico Rosberg voor de camera van Sky Sports F1. Volgens de Duitser had de Mexicaan ‘te weinig pace tijdens de race’ en was het gat met teamgenoot Verstappen simpelweg te groot. Van die kritiek was Red Bull Racing-teambaas Christian Horner alleen niet gediend.

“Je bent een behoorlijk kritische vent. Je bent streng voor deze jongens. Nu je zelf niet meer in de auto zit, vind je het leuk om ze allemaal te bekritiseren! Ik denk dat Perez verloor in de eerste ronde. Hij had geen goede start, maar in de race werd hij beter en beter en in de laatste stint kwam hij sterk terug.”

Vaker botsingen met Rosberg

Eerder dit jaar was Red Bull Racing ook niet blij met uitspraken van Nico Rosberg. De voormalig coureur van Mercedes claimde namelijk dat Max Verstappen de teammeeting na de kwalificatie in Saudi-Arabië had overgeslagen. De Nederlander zou namelijk boos zijn geweest door technische problemen tijdens de sessie.
Het team verklaarde later dat Verstappen door Red Bull Racing zelf direct naar het hotel was gestuurd, omdat hij nog last had van een virus. Adviseur Helmut Marko liet weten dat hij niet gediend was van de geruchten die Rosberg de wereld in had geholpen.