Red Bull Racing haalt hard uit naar Nico Rosberg

News
vrijdag, 24 maart 2023 om 9:30
helmut marko red bull racing f1f1660576082
Afgelopen weekend slingerde Nico Rosberg geruchten de wereld in over Max Verstappen. Red Bull Racing moest de situatie later rechtzetten en adviseur Helmut Marko haalt nu hard uit naar de voormalig wereldkampioen.
Vorig jaar liepen de spanningen tussen Red Bull Racing en het team van Sky Sports al hoog op. Uiteindelijk besloot het team om de Britse zender tijdens het raceweekend in Mexico compleet in de ban te doen, omdat een aantal analisten volgens Red Bull het niet kon laten om twijfels te zaaien over het kampioenschap van 2021.
Na een goed gesprek tussen het team en Sky Sports, leek alles de vrede teruggekeerd. Maar nu is er weer een incident. Voormalig F1-coureur en wereldkampioen Nico Rosberg zei namelijk voor de camera dat Max Verstappen na de kwalificatie de teammeeting had overgeslagen, omdat hij boos zou zijn over de technische problemen. Volgens Rosberg was dat niet de juiste mentaliteit.
Red Bull Racing verklaarde een dag later dat Verstappen door het team naar het hotel was gestuurd, omdat de Nederlander nog steeds last had van een virus. De coureur was dus niet zelf boos vertrokken. Aan F1-Insider laat Helmut Marko weten dat hij niet gediend is van de uitspraken van Rosberg.

“Dit laat zien hoe ver Rosberg van de realiteit afstaat. Gelukkig heeft Sky ook Ralf Schumacher in het team, die het meteen rechtzet.”

Jos Verstappen bekritiseerd

Bij Sky Sports was er na afloop van de race ook kritiek op Jos Verstappen. De vader van Max leek namelijk niet Sergio Perez te feliciteren na de overwinning van de Mexicaan en had een chagrijnige blik. Volgens commentator David Croft is Jos ‘duidelijk niet goed in zijn hoofd’. Uit andere beelden bleek dat Jos Verstappen de teamgenoot van zijn zoon al eerder had gefeliciteerd.