'Remake van geliefde Final Fantasy game komt eraan'

News
woensdag, 07 juni 2023 om 9:00
final fantasy ix remasterf1686062542
Het lijkt erop dat niet alleen Final Fantasy VII een remake krijgt. Volgens Jeff Grub komt er namelijk ook een andere Final Fantasy remake aan.
De laatste jaren heeft Square Enix verschillende franchises verkocht, omdat ze niet aan de verwachtingen zouden voldoen. Eén reeks zal alleen wel altijd blijven scoren voor de uitgever en dat is natuurlijk Final Fantasy, de meest bekende en geliefde JRPG-reeks.
Het is dan ook niet zo vreemd dat Square Enix daar vol op inzet. Zo komt binnenkort Final Fantasy XVI uit, wordt er ondertussen nog steeds hard gewerkt aan Final Fantasy VII Rebirth en eind vorig jaar is ook Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion uitgekomen.
Volgens Jeff Grubb kunnen we bovendien nog een Final Fantasy game aan het lijstje toevoegen. De bekende leaker claimt namelijk dat een remake van Final Fantasy IX echt is en eraan komt. Dat heeft hij gezegd in een nieuwe video van Giant Bomb.

Wat voor remake wordt het?

Grubb heeft naast die informatie helaas weinig details gedeeld over de remake. Zo is het nog onduidelijk hoe de gameplay eruit komt te zien. Zo hebben Final Fantasy remakes in het verleden voornamelijk een nieuw likje verf gekregen, waarbij de basis intact is gehouden.
Dat kan alleen niet gezegd worden van Final Fantasy VII Remake. Voor die game heeft Square Enix de gameplay helemaal op de schop gegooid en zelfs het verhaal van Cloud en zijn vrienden uitgebreid.

Populair Nieuws