Red Bull ontkent stellig opvallend gerucht over Sergio Perez

News
vrijdag, 13 oktober 2023 om 13:30
sergio perez gp qatar 2023 sprintf1697194891
Donderdag verscheen er plotseling een opvallend gerucht. Sergio Perez zou namelijk zijn pensioen aankondigen tijdens de GP van Mexico. Volgens Red Bull Racing is daar alleen niets van waar.
Er bestaan al langer twijfels over de toekomst van Sergio Perez bij Red Bull Racing, ondanks dat hij een contract heeft tot het einde van 2024. Maar het team is in het verleden wel vaker losjes omgesprongen met contracten als een coureur niet naar verwachtingen presteert.
Een gerucht dat donderdag opdook op Reddit was dan ook vrij geloofwaardig. Een gebruiker zou van een hooggeplaatste medewerker van Escuderia Telmex, de sponsor van Perez, gehoord hebben dat de coureur zijn pensioen zou aankondigen tijdens de GP van Mexico. Red Bull Racing zou de Mexicaan namelijk laten vallen en andere teams zijn niet erg geïnteresseerd in de coureur, nadat zijn reputatie dit seizoen een flinke deuk heeft opgelopen.
Volgens Red Bull Racing klopt er alleen niets van het gerucht. Een woordvoerder van het team laat aan GPblog.com weten dat ‘er absoluut niets waar van is, het is een verzinsel’. Ook het kamp van Perez ontkent stellig de geruchten via GPfans.com.

Speciale campagne voor GP van Mexico

Of Perez daadwerkelijk van plan is om plotseling zijn afscheid aan te kondigen in Mexico, daar zullen we zondag 29 oktober achter komen, wanneer de Grand Prix wordt gehouden. De organisatie van de race is ondertussen al begonnen met een speciale campagne, om haat tegen coureurs en teams te voorkomen.
Er wordt niet in het bijzonder een team of coureur genoemd, maar de campagne is wel duidelijk opgericht om nare boodschappen of erger aan het adres van Max Verstappen en Red Bull Racing te voorkomen. Met name Helmut Marko heeft zich recent niet geliefd gemaakt in Mexico met zijn uitspraken.