Rechtszaak tussen Disney en Scarlett Johansson van de baan

News
vrijdag, 01 oktober 2021 om 11:30
black widow disney plusf1699962789
Het was gelijk groot nieuws toen naar buiten kwam dat Scarlett Johansson, de actrice die Black Widow speelt, Disney zou gaan aanklagen. Marvel leek erdoor bijna uit elkaar te gaan vallen. Nu heeft Disney een deal gesloten met de actrice, waardoor er geen rechtszaak meer komt, dat meldt The Hollywood Reporter.
Disney heeft een deal gesloten met Black Widow actrice Scarlett Johansson. De rechtszaak werd door de actrice zelf aangespannen, omdat Disney heeft besloten om de film ook op Disney+ te zetten. Eerst was het plan dat de film alleen in de bioscoop te zien zal zijn.
In het contract van Scarlett Johansson stond niets over Disney+ en de actrice zou juist royalties ontvangen op de inkomsten die gemaakt zouden worden via bioscoopbezoeken. Hierdoor heeft Johansson besloten een rechtszaak tegen Disney aan te spannen. De actrice claimde meer dan 50 miljoen dollar van Disney.
Deze rechtszaak gaat gezien de deal dus nu niet meer door, maar Disney heeft daar zeker veel geld voor moeten betalen. Het zal niet 50 miljoen dollar zijn geweest, maar Johansson zal zeker niet voor een appel en een ei zijn afgewimpeld. Hoe de deal tussen beide partijen en precies uitziet is niet bekend.

Grote gevolgen voor Disney

De aankondiging van de rechtszaak heeft het imago van Disney wel een beetje beschadigd. Twee belangrijke regisseurs van een aantal succesvolle Marvel films, de Russo Brothers, wilden niet praten met Disney over toekomstige Marvel films.
Zelfs Marvel baas Kevin Feige sprak zich uit tegen Disney en vindt het niet kunnen hoe Disney is omgegaan met de hele zaak. De filmstudio beschuldigde Johansson er namelijk van dat ze 'al genoeg geld had verdiend' en dat ze 'minachting toonde voor de corona-pandemie'.