Bijzondere Tomb Raider-crossover in de maak

News
zaterdag, 21 januari 2023 om 10:00
tomb raider definitive survivor trilogyf1619608032
Tomb Raider krijgt binnenkort wel een heel bijzondere crossover. Square Enix, FuturLab en Crystal Dynamics kondigen namelijk aan dat een gratis Tomb Raider Special Pack op 31 januari verschijnt voor Powerwash Simulator. Op dezelfde dag verschijnt de titel ook voor PlayStation 4, PlayStation 5 en Nintendo Switch.
Powerwash Simulator is een relatief nieuwe toevoeging in het simulatie-genre waarin je met een hogedrukspuit tal van schoonmaaktaken uit kunt voeren. Een auto of deur reinigen van alle troep doe je constant en dat allemaal om lekker tot rust te komen. Daar komt nu dus ook het bekende landhuis van Lara Croft bij.
"We kunnen niet wachten tot spelers in Croft Manor aan de slag gaan en zijn vele geheimen ontdekken", vertelt Dan Chequer, hoofdontwerper bij FuturLab. De samenwerking is met Crystal Dynamics, de studio die eerder al verantwoordelijk was voor de reboot van de reeks.
"Iedere Tomb Raider-fan die Croft Manor bezocht heeft gezien dat Winston wel wat hulp van een speler met een hogedrukspuit kan gebruiken om het gebied schoon te maken”, aldus Dallas Dickinson, Franchise General Manager van Tomb Raider bij Crystal Dynamics. “Dankzij Square Enix en FuturLab is dit niet alleen mogelijk, maar ook nog eens hoogst bevredigend.”
"We weten dat de community meer objecten om te reinigen zoekt, en met onze post-release-plannen kunnen we in stijl starten met deze Tomb Raider-samenwerking,” zegt Phil Elliott, studiohoofd bij Square Enix. “We hebben zulke goede support ontvangen van spelers, pers en contentmakers, dat we iets speciaal wilden doen om daarvoor te bedanken.”
Powerwash Simulator is nu beschikbaar voor Xbox Series X|S, Xbox One en is verkrijgbaar via Xbox Game Pass. De game verschijnt op 31 januari voor PlayStation 4, PlayStation 5 en Nintendo Switch.