Nieuwe Tomb Raider game wordt niet door Embracer Group uitgegeven

News
vrijdag, 16 december 2022 om 15:30
tomb raiderf1671180677
De volgende Tomb Raider game van Crystal Dynamics wordt door Amazon Games uitgegeven. Dat is opvallend, aangezien de franchise eerder dit jaar juist is overgenomen door de Embracer Group.
Amazon Games en ontwikkelaar Crystal Dynamics hebben dat in een persbericht aangekondigd. Crystal Dynamics, het bedrijf dat eerst bij Square Enix hoorde en nu de Embracer Group, werkt al een tijdje aan de nieuwe Tomb Raider-game. Het spel wordt in Unreal Engine 5 ontwikkeld, maar dat was al eerder bekendgemaakt.
In het persbericht staat dat de nieuwe Tomb Raider-game het verhaal van de vorige spellen voortzet.

“Het bevat alle elementen die de Tomb Raider-reeks een van de meest vereerde franchises in gaming heeft gemaakt. Spelers besturen een zelfverzekerde en multidimensionale heldin in een omgeving waarin verkenning en creatieve routes vinden wordt beloond. Er zijn duizelingwekkende puzzels om op te lossen en er is een grote variatie aan vijanden om het tegen op te nemen.”

Populariteit van Tomb Raider

De eerste Tomb Raider-game werd in 1996 uitgebracht waarbij Lara Croft en haar blokkerige lichaam al snel geliefd werder onder de spelers. Het is nu 26 jaar en 12 games verder en de franchise is nog steeds erg populair. De laatste game werd in 2018 uitgebracht, hoog tijd voor een nieuwe dus.
De Tomb Raider-reeks heeft meer dan 30 miljoen verkochte exemplaren en is daarmee een groot succes. Hoofdpersonage Lara Croft was daar vooral de reden van. Haar imago en voorkomen sloot goed aan bij de game en werd zo een fenomeen.
nieuwe shadow of the tomb raider trailer toont gevaren van jungle 137426f1671181162

Project Jawbreaker

Eerder dit jaar werd er al wat informatie gelekt over de Tomb Raider games, volgens de informatie staat de nieuwe game intern bekend als “Project Jawbreaker”. Het belooft een actie-avontuur te worden die zich afspeelt in de hedendaagse wereld, maar door een mysterieuze ramp wordt de wereld op zijn kop gezet. De game behoudt de realistische toon van de voorgaande trilogie, maar bevat ook “fantasy-elementen”.
Meer details over de nieuwe Tomb- raider game of wanneer de game uitkomt is er nu nog niet.