Rebellion onthult releasedatum Sniper Elite 5

News
donderdag, 17 maart 2022 om 17:30
sniper elite 5f1639414328
Sluipschutters opgelet, want we kunnen weer uitkijken naar een nieuw deel in de Sniper Elite-reeks. Ontwikkelaar Rebellion heeft namelijk de releasedatum van Sniper Elite 5 bekendgemaakt.
Het is inmiddels al weer vijf jaar geleden dat Sniper Elite 4 uitkwam. De game waarin met uiterste precisie je doelwitten worden uitgekozen en je de botten van je vijanden ziet breken met een simpel schot. Het was te verwachten dat er nog een deel aankwam maar niemand wist wanneer, tot nu.
Sniper Elite 5 is namelijk aangekondigd en Rebellion liet weten dat de game uitkomt op 26 mei. De game heeft een trailer gekregen en het lijkt erop dat we ons klaar kunnen maken voor een nieuwe omgeving. Waar Sniper Elite 4 ons naar Italië bracht zullen we in het vijfde deel afreizen naar Frankrijk. De game speelt zich af in het Frankrijk van 1944 en zou volgens Rebellion een van de grootste en meest interactieve mappen moeten hebben van de gehele franchise.

Wat we kunnen verwachten

Een van de dingen die Sniper Elite onderscheid van andere games is het gebruik van een realistische ‘killcam’ waarin met X-ray de impact van een kogel te zien is. In Sniper Elite 5 keert deze functie uiteraard weer terug en hij zou zelfs realistischer en griezeliger zijn dan ooit. In Sniper Elite 5 kunnen we ook genieten van een co-op modus. Spelers kunnen elkaar opdrachten geven, elkaar healen en items delen. De perfecte manier om samen een missie uit te voeren dus. Maar niet alles is wat het lijkt.
De game heeft namelijk ook een ‘invasie’ optie waar een andere speler één van de vijanden in de campagne kan overnemen. Behalve deze features bevat de game ook een 16 man multiplayer en een overlevingsmodus voor 4 personen.
Kun je niet meer wachten tot je de game kunt spelen, dan heeft pre-orderen zeker een voordeel. Als je de game reserveert krijg je er namelijk de Target Führer missie en een gedempte P.1938 pistool bij.