Ratchet & Clank Rift Apart gameplay en releasewindow onthuld

  Dat er Ratchet & Clank: Rift Apart beelden tijdens gamescom Opening Night Live 2020 zouden komen, was al bekend. Wat we nog niet wisten is dat de beelden zoveel toffe actie zouden tonen. De game toont te kracht van de PS5 met naadloze actie. Ook is meer over de release bekendgemaakt, namelijk dat de game in de PS5 releasewindow uitkomt.

  Vanuit een cutscene opent de game vrij snel met de eerst gameplay die vanaf de PS5 rechstreeks is opgenomen. Deze toont vergelijkbare third-person shooter-elementen van de 2016-voorganger. Net als in games als The Last of Us Part II en Kingdom Hearts III worden cutscenes en gameplay vloeiend met elkaar gemixt voor een naadloze transitie. Toch is de game een vervolg op Ratchet & Clank Into the Nexus, maar gesteld wordt dat de game zonder voorkennis van de 2013-titel gespeeld kan worden.

  Dr. Nefarious is de grote schurk in de nieuwe game die op de PS5 uitkomt. Door een botsing tussen zijn wapen en die van Ratchet ontstaat een probleem met de dimensies waarna het hek van de dam is. Vijanden moeten in overvloed bestreden worden, terwijl naadloos tussen werelden geschakeld wordt. Dit wordt als gameplay-optie aangeboden, één van de mogelijkheden van de PS5's SSD.

  Wapens kunnen via upgrades sterker worden in de nieuwe titel. Linksboven in de HUB zie je wanneer je levelt, waarna een pop-up verschijnt zodra een wapen sterker is geworden. Wapens variëren tussen Ratchet's moersleutel, pistolen en bommen. Net als de eerdere trailer in juni wordt afgesloten met de vrouwelijke Lombax.

  Ratchet & Clank Rift Apart gameplay maakt gebruik van de kracht van de PS5

  Ratchet & Clank: Rift Apart werd al in juni uit de doeken gedaan door Sony. Met een toffe trailer was toen al te zien dat de game zich zal focussen op tijdreizen door middel van 'rifts'. Het komende avontuur van Ratchet en Clank zal daarbij een hele berg nieuwe wapens met zich meebrengen en natuurlijk de klassieke Ratchet & Clank gameplay die we uit de eerdere delen kennen.

  Wanneer de game precies uitkomt is nog onbekend, maar de game komt sowieso exclusief naar PlayStation 5. Opnieuw wordt benadrukt dat de game geen laadtijden heeft. Daarnaast zorgt de nieuwe DualSense controller voor een nieuw gevoel voor de wapens. Ieder wapen heeft door de haptic feedback en adaptive triggers andere mogelijkheden, zoals het half overhalen van de trekker voor preciezere schoten.

  Ratchet and Clank: Rift Apart

  Verkijgbaar vanaf 11 june 2021

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.