‘Quantic Dream werkt aan The Dark Sorcerer-game’

News
dinsdag, 11 januari 2022 om 8:30
the dark sorcererf1641819138
De Franse ontwikkelaar Quantic Dream werkt mogelijk aan een game gebaseerd op The Dark Sorcerer. The Dark Sorcerer was een tech demo van Quantic Dream, die het bedrijf toonde tijdens E3 2013.
Heavy Rain-ontwikkelaar Quatic Dream werkt naar verluidt aan neen nieuw project gebaseerd op The Dark Sorcerer, een techdemo voor de PlayStation 4. Dat vertelt AccountNGT op Twitter. Insider Tom Henderson beweert ook van het bestaan van het project te weten.
In 2013 diende The Dark Sorcerer als een showcase voor wat de PlayStation 4 in real time kon draaien. Nu zal de tech demo dus mogelijk dienen als basis voor een komisch avontuur op meerdere platforms.
De demo toonde een grijsharige tovenaar samen met een goblin-sidekick. De twee probeerden een spreuk uit te spreken, totdat er iets misging en werd onthuld dat de hele scène plaatsvond op een motion capture-podium voor een game.

Meer games in ontwikkeling bij Quantic Dream

Het project is naar verluidt één van drie games die in ontwikkeling zijn bij Quantic Dream. Naast deze game werkt de studio ook aan Star Wars Eclipse en een onaangekondigd kaartspel voor mobiele telefoons. The Dark Sorcerer zal mogelijk vóór de nieuwe Star Wars-game verschijnen. Het lijkt er namelijk op dat Star Wars Eclipse mogelijk pas in 2026 of 2027 uitkomt. Hoever de mogelijke Dark Sorcerer-game in ontwikkeling is, is nog niet bekend.

Eerder maakte Quantic Dream games die exclusief waren voor de consoles van Sony. Hier gaat nu verandering in komen, want de ontwikkelaar gaat haar titels nu op meerdere platformen uitbrengen. Op die manier wil Quantic Dream haar games toegankelijker maken voor een groter publiek over de hele wereld.