Quantic Dream-titels zullen voortaan op meerdere platformen worden gelanceerd

  Ontwikkelstudio Quantic Dream staat bekend om haar verhalende titels, die over het algemeen exclusief uitkomen voor de consoles van Sony. Daar gaat nu verandering in komen, want de Franse ontwikkelaar gaat haar titels in het vervolg op meerdere platformen uitbrengen bij lancering.

  Met de keuze om niet langer exclusief haar titels uit te brengen op de consoles van Sony, wil Quantic Dream haar games toegankelijk maken voor een groter publiek over de hele wereld. In een interview met DualShockers vertelt oprichter David Cage over de verandering.

  “Quantic Dream is niet exclusief voor een specifiek platform meer. Dus ja, tenzij er een specifieke exclusiviteitsdeal is voor een bepaalde titel, zullen bij lancering onze games op meerdere platformen beschikbaar zijn.”

  De studio hoeft zich niet meer exclusief aan Sony te verbinden, doordat in januari het Chinese bedrijf NetEase aandelen in Quantic Dream heeft gekocht. Daarmee krijgt de studio een nodige boost in financiële middelen om zelf haar games te publiceren en is daarmee niet meer afhankelijk van de Japanse uitgever om haar games om de markt te brengen.

  Quantic Dream-titels op PC

  De Franse ontwikkelaar is nu dus ook uitgever en de eerste test werd afgelopen jaar meteen uitgevoerd. De drie meest recente games van Quantic Dream - Heavy Rain, Beyond: Two Souls en Detroit: Become Human - werden of worden later dit jaar geport naar PC en zijn verkrijgbaar op de Epic Games Store.

  Beyond: Two Souls

  Verkijgbaar vanaf 11 october 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.