'Age of Empires 4 komt naar Xbox'

News
dinsdag, 11 januari 2022 om 8:00
age of empires 4 backgroundf1635146694
Vorig jaar is Age of Empires 4 (AOE4) uitgekomen, een nieuw deel in misschien wel de meest populaire RTS-reeks. Deze game is gemaakt voor PC, maar het zou zomaar kunnen dat AOE4 binnenkort ook naar Xbox-consoles komt.
Via Twitter laat Aggiornamenti Lumia weten dat hij een stukje code heeft gevonden waarin staat dat 'Cardinal' nu te spelen is op de Xbox Insider Hub. Cardinal schijnt een codewoord te zijn voor Age of Empires 4. In de code staan ook de letters XIP, wat zou staan voor Xbox Insider Preview. Uiteraard is nog niks bevestigd, maar gezien het succes van AOE4 op Steam zou het niet gek zijn als Microsoft de game uitbrengt op Xbox-consoles. De vraag is nu hoe ze dat gaan aanpakken.
Age of Empires 4 is namelijk ontworpen met een PC in het achterhoofd. De game gaat soms enorm snel, en dan moet je allerlei hotkeys klaar hebben staan zodat je snel acties uit kan voeren. Op PC heb je een heel toetsenbord dat je vol kan stampen met die hotkeys, terwijl een controller maar beschikt over een mager aantal knopjes. Het zou kunnen dat er daarom een aparte Xbox poule en PC poule komt, aangezien de controller-spelers anders een gigantisch nadeel hebben. Uiteraard kan je ook een muis en toetsenbord aansluiten op je Xbox, maar niet iedereen heeft die tot zijn beschikking.
Een zeldzaam geval van een RTS game die gemaakt is met een controller in het achterhoofd, is Halo Wars. Deze game is speciaal voor de Xbox ontwikkeld. Het is daarom maar afwachten hoe Relic Entertainment de switch naar console gaat aanpakken.

Hoe goed is Age of Empires 4?

Age of Empires 4 scoorde bij ons trouwens goed: een 7,5. De game lijkt totaal niet op Age of Empires 3 en is eerder een vervolg op Age of Empires 2. Waarom het derde en vierde deel niet op elkaar lijken, lees je in onze review.

Populair Nieuws