'Punisher showrunner werkt aan Spider-Man project'

News
dinsdag, 05 december 2023 om 12:00
spider man 1f1651349971
Amazon en Sony zetten de volgende stap voor hun live-action Spider-Man Noir serie. Steve Lightfoot is namelijk aan boord gehaald als co-showrunner, meldt Variety. Zijn naam is wellicht bekend onder Marvel-fans: hij was ook verantwoordelijk voor The Punisher op Netflix.
Sony's Spider-Man Universe wordt uitgebreid met een serie over Spider-Man Noir, zo kwam eerder dit jaar naar buiten. Spider-Man Noir volgt een oudere versie van de superheld in het New York van de jaren 30 van de vorige eeuw. Opmerkelijk is dat het geheime alter ego van deze Spider-Man Noir niet Peter Parker zal zijn, terwijl ook de Noir-versie van Spider-Man meestal deze naam draagt.
De serie is gepland om uitgezonden te worden op zowel MGM+ als Prime Video, en het lijkt een prominente positie in te nemen binnen de bredere samenwerking tussen Sony en Amazon. Deze samenwerking omvat meerdere live-action series gebaseerd op personages uit Marvel's Spider-Man comics.

The Punisher showrunner werkt mee aan Spider-Man

Steve Lightfoot heeft ervaring en expertise die hij als co-showrunner mee kan nemen naar Spider-Man Noir. Lightfoot is bekend met Marvel-superhelden dankzij zijn tijd als showrunner van The Punisher. Spider-Man en The Punisher hebben bovendien overeenkomsten: beiden houden zich bezig met wat meer alledaagse problemen, vergeleken met bijvoorbeeld Iron Man of Doctor Strange.
Hoewel de productie van Spider-Man Noir tijdelijk werd stopgezet vanwege de recente schrijversstaking, lijkt het erop dat de serie nu weer op volle kracht vooruit gaat. Met een veelbelovend team aan het roer en de rijke achtergrond van het personage, kunnen Spider-Man fans hopelijk uitkijken naar een leuke nieuwe serie.