PS5 verkocht in 2023 bijzonder veel per dag

News
dinsdag, 05 december 2023 om 11:30
playstation 5 8f1603819759
Sinds dit jaar zijn de voorraadproblemen van de PS5 voorbij. Dat is al goed te merken: bij vrijwel elke kwartaalbespreking kan Sony een nieuwe mijlpaal in de verkoopcijfers vermelden. Dat laat zich ook doorrekenen naar een flink aantal verkopen per dag.
De vraag naar de PS5 is al sinds lancering erg hoog. Maar pas dit jaar kon Sony ook aan die vraag voldoen en zodoende zijn er bijzonder veel consoles over de toonbank gegaan. Data van Finbold suggereert zelfs dat er dit jaar wel 40.000 consoles over de toonbank gingen — per dag.
Per maand heeft Sony van januari tot oktober 2023 steeds ruim 1,2 miljoen PS5 consoles verkocht. De zwaktste maand, april, kwam daar niet onder en in maart, de beste maand tot nu toe kwam Sony zelfs heel dicht bij de 1,9 miljoen. Wereldwijd werden er elk uur van 2023 tot nu toe bijna 1700 PS5 consoles verkocht.
Naast een betere voorraad heeft Finbold nog meer verklaringen voor deze verkoopcijfers. Zo is de prijs ook een grote factor. Toen er nog een groot tekort aan consoles was, was de console vaak alleen ver boven de vraagprijs te krijgen. Nu hij voor de vraagprijs en soms zelfs met flinke korting wordt verkocht, wordt de aanschaf voor veel mensen een stuk realistischer.

Verschillen PS5 en Xbox Series X zijn groot

Hoewel de bevoorrading bij Xbox dit jaar ook beter in orde lijkt te zijn, heeft Microsoft niet dezelfde verkoopboost gehad als Sony. Er zijn geen officiële verkoopcijfers van de Xbox Series-consoles, maar naar schatting blijven die consoles hangen op de helft van wat PlayStation verkoopt. In Europa is de verkoop van Xbox zelfs behoorlijk ingestort.