PUBG-ontwikkelaar zet ook in op metaverse en NFT’s

News
donderdag, 10 februari 2022 om 8:30
pubgf1603874340
Steeds meer bedrijven slingeren de weg van de NFT’s in. Zo ook PUBG-ontwikkelaar Krafton. Het bedrijf heeft inmiddels ontzettend veel geld in de nieuwe crypto gestoken en is zelfs van plan haar eigen NFT’s te maken.
Maar liefst 6.5 miljoen dollar heeft Krafton inmiddels geïnvesteerd in NFT's. Daarvan gaat 2.5 miljoen dollar naar Seoul Auction Blue en 4.1 miljoen naar XBYBLUE. Ondertussen is er ook veel geld gestoken in het ontwikkelen van eigen NFT's. XBYBLUE runt een server genaamd XXXBLUE waarop digitale codes worden gemaakt en door kunnen worden verkocht. Seoul Auction Blue is een bedrijf dat alle kunst runt op het platform SOTWO. Krafton’s game studio, Bluehole, zal de leiding nemen in het samenwerken tussen de bedrijven.
Om het maken en verkopen van NFTs in het metaverse een realiteit te maken bundelen de drie bedrijven hun krachten. Kraftons technologie zal een grote rol spelen in het ontwikkelen van de NFTs. De CEO van Krafton, CH Kim, laat weten dat het bedrijf alle vertrouwen hebben in de NFT sector.
Volgens Kim is dit nog maar het begin: binnenkort gaan nog meer samenwerkingen aangekondigd worden. Wel is al bekend dat Krafton en NAVER Z samenwerken om nieuwe NFTs te maken voor een NFT metaverse platform. Kraftons plannen zijn gigantisch als het aankomt op de nieuwe NFTs, maar naast dit bedrijf zijn ook andere game studio’s in de NFT wereld gestapt.

Ook deze Game Studio investeerd in NFTs

Ook game studio’s Square Enix en Ubisoft hebben hun aandeel gedaan in de NFT markt. Aandeelhouders laten weten dat zij potentie zien in NFTs van Square Enix, bij Ubisoft gaat het alleen nog niet zo erg van een leien dakje. De topman van de game studio laat weten dat gamers simpelweg de potentie niet zien van NFTs. Veel ontwikkelaars snappen het plan van Ubisoft niet, toch is de game studio vastberaden om haar NFT platform Quartz voort te zetten.