Bandai Namco onderzoekt Elden Ring na gevaarlijke exploit in Dark Souls

News
donderdag, 10 februari 2022 om 8:00
elden ringf1624265922
Bandai Namco onderzoekt Elden Ring na de gevaarlijke exploit de vorige maand is ontdekt in Dark Souls. Hierdoor blijven de Dark Souls PC-servers wel wat langer offline.
Bandai Namco heeft een officiële aankondiging gedaan waarin het bedrijf de huidige technische problemen met de Dark Souls-games op de PC erkent. Het bedrijf onderzoekt nu Elden Ring voor de lancering om ervoor te zorgen dat het probleem geen invloed heeft op nieuwe games van FromSoftware.
De PvP-servers van Dark Souls zijn vorige maand offline gehaald door de gevaarlijke exploit waardoor hackers zonder toestemming code op je PC konden laten runnen. FromSoftware en Bandai Namco zeggen in een tweet dat ze blij zijn dat de fans het probleem hebben gemeld. De bedrijven onderzoeken nu of het probleem ook in Elden Ring voorkomt en zorgen daarnaast voor extra veiligheidsmaatregelen. Elden Ring wordt er niet door uitgesteld.

Dark Souls servers keren later terug

Mogelijk wordt er met de tweet gesuggereerd dat de online functies van Elden Ring direct beschikbaar zouden moeten zijn op PC wanneer de game later deze maand wordt gelanceerd. De situatie heeft er alleen wel voor gezorgd dat servers voor Dark Souls pas later zullen terugkeren. In de verklaring staat dat Bandai Namco en FromSoftware er alles aan zullen doen om de diensten zo snel mogelijk terug te brengen. Ze zullen daarnaast ook een aankondiging doen zodra er een schema is voor wanneer het hervatten van de online diensten is vastgesteld.
Met het probleem van de exploit konden hackers willekeurige code op je computer uitvoeren zonder toestemming. Hiermee konden ze betaalgegevens en andere waardevolle informatie stelen van onwetende gebruikers