'PS6 informatie blijft geheim voor Activision Blizzard'

News
donderdag, 22 juni 2023 om 16:00
pexels kerde severin 5961235f1632836754
Als de Activision Blizzard overname doorgaat, dan zou Sony een opvallende straf klaar hebben liggen. De uitgever zou dan namelijk niet de PS6 specificaties krijgen en andere benodigde informatie om games te ontwikkelen.
Het is nog steeds een raadsel of de overname van Activision Blizzard door kan gaan. Microsoft doet er alles aan om de deal er doorheen te krijgen, terwijl Sony juist met man en macht probeert om het te blokkeren. De Japanse uitgever levert zelfs bewijs aan voor de groep spelers die een rechtszaak is begonnen tegen Microsoft.
Naar verluidt heeft Sony nu ook een opvallende straf klaar liggen als de overname wel doorgaat. In een bewijsstuk in de zaak tussen de FTC tegen Microsoft, zou namelijk op papier staan dat Sony geen informatie betreffende de PlayStation 6 zal delen met Activision Blizzard. Sony Interactive Entertainment CEO Jim Ryan zou dat zelf hebben gezegd, zo meldt Stephen Totilo op Twitter.

Verplichte Xbox-exclusives?

Het gebrek aan informatie zou het niet mogelijk maken voor de uitgever om games te ontwikkelen voor de PS6. En dat terwijl Sony juist de overname vreest, omdat Microsoft op die manier de games exclusief kan maken voor de Xbox consoles.
Daar komt ook nog bij kijken dat Sony het geen probleem vindt om samen te werken met Minecraft-ontwikkelaar Mojang, terwijl die studio ook onderdeel is van Microsoft. De daaropvolgende discussie is alleen onleesbaar gemaakt in het document.