'Hulkenberg is de perfecte teamgenoot voor Verstappen'

News
donderdag, 22 juni 2023 om 15:30
max verstappen nico hulkenberg gp canada 2023f1687440674
Sinds de tegenvallende resultaten van Sergio Perez zijn er steeds meer twijfels over de toekomst van de coureur bij Red Bull Racing. Volgens Peter Windsor zou Nico Hulkenberg juist de perfecte teamgenoot voor Max Verstappen zijn.
Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada was het alweer de derde keer op rij dat Sergio Perez niet Q3 haalde, nadat hij crashte in Monaco en de grindbak in ging in Spanje. Daardoor miste de Mexicaan tijdens de race opnieuw belangrijke punten, door als zesde over de eindstreep te komen. En dat terwijl Max Verstappen voor de derde keer op rij met speels gemak de overwinning greep.
Er wordt dan ook gefluisterd in de paddock dat het stoeltje van Perez in gevaar is, ondanks dat zijn contract bij Red Bull Racing nog loopt tot het einde van 2024. Het zal immers niet de eerste keer zijn dat het team coureurs heeft gewisseld met AlphaTauri, terwijl ze nog een contract hadden lopen.
Voormalig Williams-manager Peter Windsor heeft wel een goede vervanger voor Perez op het oog. In een nieuwe video op zijn YouTube-kanaal laat hij weten dat Nico Hulkenberg de ideale tweede coureur zou zijn bij Red Bull Racing. De Duitser wist in Canada als tweede te kwalificeren in een Haas.

“Als Red Bull naar die tijden kijkt, zullen die toch denken: waarom gooien wij Hulkenberg niet in die auto? Hij zou de perfecte nummer twee naast Verstappen zijn.”

Hulkenberg opnieuw kandidaat?

Hulkenberg leek al eerder één van de kandidaten te zijn voor het team van Red Bull Racing, aan het einde van 2020. Destijds besloot het team juist te kiezen voor Sergio Perez, nadat de Mexicaan de Grand Prix van Bahrein wist te winnen met Racing Point.
De krachten van Hulkenberg en Perez lijken vrijwel gespiegeld aan elkaar. Zo is Hulkenberg juist sterk in de kwalificatie, terwijl Perez het vaak moet hebben van zijn prestaties op zondag. Alleen die laatste zijn de laatste tijd ook niet geweldig voor de coureur.

Populair Nieuws