Update - Koop hier de Tears of the Kingdom Switch OLED!

News
vrijdag, 28 april 2023 om 11:30
nintendo switch oled tears of the kingdomf1680014317
Het kon bijna niet anders dan dat er een speciale Switch werd uitgebracht voor Tears of the Kingdom. Er gingen dan ook al een tijdje geruchten rond, zelfs met foto's. Die zijn nu bevestigd na afloop van een gameplay demonstratie, maar waar kom je eigenlijk aan deze speciale Switch OLED? Wij zetten het voor je op een rij.

Update - Hier kun je de Zelda Switch nog kopen

De Tears of the Kingdom Switch is vandaag uit, zodat je ruim de tijd hebt om hem naar wens in te stellen voordat de game uitkomt. Je kunt hem gelukkig in de meeste winkels nog vinden. Hieronder kun je zien waar je de Switch nu kan bestellen. Een overzicht voor de Pro Controller en Switch hoes (die op dezelfde dag uitkomen als de game zelf) hebben we in een ander artikel op een rij gezet.

Update - Registreer je interesse bij Nintendo

Wie gisteravond uiteindelijk de My Nintendo Store is binnengekomen zal gemerkt hebben dat de rij inderdaad wat voorbarig was ontstaan. De Switch was nog niet daadwerkelijk te bestellen. Dat kan nu nog steeds niet, maar je kunt wel je interesse registreren bij Nintendo. Je ontvangt dan een e-mail, waarin je op een knop moet drukken om te bevestigen dat je interesse hebt. Daarna kun je een tweede e-mail verwachten wanneer de Tears of the Kingdom Switch (en de andere accessoires) daadwerkelijk besteld kunnen worden.
Oorspronkelijk bericht:
Nadat er speciale Switch-consoles gemaakt werden voor Splatoon 3 en Pokémon Scarlet en Violet kon een special edition console voor Tears of the Kingdom natuurlijk niet uitblijven. Er zijn maar weinig Switch games waar zoveel mensen zo reikhalzend naar uitkijken. Het gevolg is natuurlijk dat het nog wel eens lastig kon worden om deze console in handen te krijgen.
Momenteel kun je pre-orders alleen nog maar doen in de My Nintendo Store. Tenminste, dat lijkt aannemelijk. De store wordt momenteel dusdanig overspoeld met bezoekers dat we er nog niet in zijn. Een productpagina voor de Tears of the Kingdom Switch OLED hebben we al helemaal niet gezien. We willen je niet ontmoedigen, maar houdt rekening met een wachttijd en de mogelijkheid dat de console op is, of niet beschikbaar blijkt te zijn tegen de tijd dat je binnen bent.
Vorige speciale edities van de Switch OLED kon je gelukkig ook via andere wegen bemachtigen. Meestal kun je ze ook kopen via bijvoorbeeld bol.com, MediaMarkt en game-winkels als Game Mania en Nedgame. Momenteel hebben we de console daar nog niet gezien, maar we houden je natuurlijk op de hoogte.

Wanneer is de release van de Tears of the Kingdom Switch?

Als het je lukt om de Switch OLED voor Tears of the Kingdom te bemachtigen, dan krijg je hem als het goed is twee weken voor de game al in huis. De Switch verschijnt namelijk op 28 april, zodat je op 12 mei hopelijk al je gegevens al op je console hebt overgezet en zonder verder gedoe in Tears of the Kingdom kan duiken. Datzelfde geldt overigens niet voor een pro-controller en Switch-hoes in het thema van de game: die komen gewoon op 12 mei uit, samen met Tears of the Kingdom zelf.
Dit bericht is bijgewerkt op 28 april 2023.