PS5 verkoop loopt nu beter dan PS4

News
dinsdag, 29 augustus 2023 om 12:00
playstation 5f1603819462
Het was na de introductie van de PS5 lange tijd moeilijk om de console daadwerkelijk te bemachtigen. Dat gaat sinds eind vorig jaar een stuk beter. De verkoop is enorm toegenomen en loopt nu zelfs beter dan de PS4.
De PS5 is nu bijna drie jaar op de markt en een groot deel van die tijd was de console moeilijk te krijgen. Dat is nu niet meer het geval en dat is te zien aan een grote stijging van het aantal verkopen. Onlangs bleek bijvoorbeeld dat de nieuwe console nog maar iets achterliep op de verkopen van de PS4 nadat die een vergelijkbare tijd op de markt was als de PS5.
Nu meldt GamesIndustry.biz dat de PS5 het in de VS op dit punt in zijn levensduur beter doet dan de PS4 toen die op hetzelfde punt zat. Er zijn nu ongeveer 5 procent meer PS5 consoles verkocht dan de PS4 na evenveel tijd over de toonbank was gegaan. Dat is geen enorm verschil, maar de PS4 behoort wel tot Sony’s bestverkochte consoles ooit (alleen de PlayStation 2 werd vaker verkocht).
Vergeleken met de PS3 is het verschil wel groot. Toen de PS3 even lang op de markt was als de PS5 nu is, was hij 87 procent minder verkocht dan de PS5. De PS3 is dan ook de enige home console van Sony die minder dan 100 miljoen keer is verkocht.

PS5 nog lang niet best verkochte console

Als het gaat om totale verkopen over de hele levensduur heeft de PS5 nog een lange weg te gaan voor hij zijn voorgangers heeft ingehaald. De totale verkoop staat nu op zo’n 41 miljoen exemplaren, wat ruim verdubbeld moet worden om de PS3 in te halen en meer dan drie keer zoveel moet worden om de PS2 (de bestverkochte console ooit) in te halen. Als de PS5 de PS4 weet te passeren komt hij in de top 5 best verkochte consoles ooit terecht.

Populair Nieuws

Laatste Reacties