‘Nieuwe Steam Deck concurrent heeft stevige specs’

News
dinsdag, 29 augustus 2023 om 12:30
steam deck fullf1653307841
Naar verluidt is er weer een Steam Deck concurrent op komst. Eerder kwam Asus al met de ROG Ally, nu zou ook Lenovo zich in de strijd mengen. De specs van Lenovo’s handheld PC liegen er niet om.
Handheld gaming is voor velen aantrekkelijk, maar handheld-apparaten zijn meestal niet zo krachtig als bijvoorbeeld desktops, laptops of zelfs consoles. Maar van een anonieme bron heeft Windows Report de specs van de Lenovo Legion Go vernomen. Het apparaat lijkt op sommige vlakken een stapje verder te gaan dan de concurrentie.
Het scherm zou bijvoorbeel een diagonaal van 8,8 inch hebben, waarmee het bijna 2 inch groter is dan de Steam Deck, ROG Ally en Nintendo Switch. De processor zou hetzelfde zijn als die van de ROG Ally en ook de hoeveelheid RAM zou vergelijkbaar zijn. Die van de Legion Go zou alleen een stuk sneller zijn dan de RAM van de Steam Deck en de Ally.
De Lenovo Legion Go krijgt een flinke opslagruimte, met opties voor 256 GB, 512 GB en 1 TB. Met name die laatste optie is bijzonder voor een handheld gaming-apparaat. Opladen is voor een handheld ook niet onbelangrijk en dat gaat gelukkig snel (al is de batterijduur niet bijzonder indrukwekkend).

Wanneer is de release van de Lenovo Legion Go?

Windows Report heeft ook het één en ander gehoord over de release van de handheld. Hij zou bijvoorbeeld al op 1 september onthuld worden, waarna hij in oktober te koop is voor een prijs van 799 dollar. Als dat klopt duurt het dus ook niet lang meer voor de specs officieel onthuld worden.