Norris heeft spijt van het breken van Verstappen's trofee

News
donderdag, 27 juli 2023 om 18:00
lando norris max verstappen gp hongarije 2023f1690471860
Max Verstappen is vorige week niet naar huis gegaan met een piekgave trofee. De prijs werd namelijk per ongeluk gebroken door Lando Norris, die daar nu veel spijt van heeft.
Het meest besproken onderwerp na de GP van Hongarije was niet een gebeurtenis op het podium, maar de knullige actie van Lando Norris, waarmee de trofee van Max Verstappen in twee stukken viel. Het was dan ook een bijzondere trofee, waar zes maanden aan was gewerkt en een prijskaartje heeft van 40.000 euro. De trofee is namelijk helemaal van porselein gemaakt.
Na het incident maakte Norris de nodige grappen, waaronder tijdens de persconferentie en voor de camera van verschillende media outlets. De coureur van McLaren leek er dan ook geen spijt van te hebben, maar daar komt hij nu op terug in een voorbeschouwing voor de GP van België.

“Ik wil daar mijn excuses voor aanbieden. Het was natuurlijk niet mijn bedoeling om zoiets te doen en ik weet hoeveel het betekent voor de Hongaren en hoeveel het deel uitmaakt van hun cultuur. Ik was blij om op het podium te staan en het was nooit mijn bedoeling om zoiets te doen. Ik heb mijn excuses aangeboden aan Max. Ik heb er duidelijk een paar grapjes over gemaakt, wat ik misschien niet had moeten doen.”

Heeft Norris geleerd van zijn fouten?

De trofee van Verstappen viel van het podium, doordat Norris de onderkant van zijn fles champagne sloeg op de hoogste trede. De Brit is in ieder geval niet van plan om die manier van ontkurken te veranderen, ondanks dat nu al twee keer op rij het ‘eremetaal’ is gevallen: “Nee. Waarom zou ik dat moeten doen? Ik doe de volgende keer gewoon even de bekers aan de kant en ga dan weer verder.”

Populair Nieuws