PS5 verkoop enorm gestegen in 2023

News
woensdag, 07 juni 2023 om 18:00
playstation 5f1603819462
In de eerste jaren van de levenscyclus van de PS5 was de console maar moeilijk leverbaar. Daar is sinds een aantal maanden geleden een einde aan gekomen. Dat is ook weer goed zichtbaar in de verkoopcijfers van de console.
Hoewel de PS5 dit jaar drie wordt, begint hij eigenlijk nu pas zoveel te verkopen als je zou verwachten van de nieuwe PlayStation. Dat komt voornamelijk door de sterk verbeterde voorraad. Die maakt bijvoorbeeld dat de PS5 verkoop in het Verenigd Koninkrijk in 2023 tot nu toe met zo’n 81 procent is gestegen ten opzichte van de verkoop van vorig jaar (via GameIndustry.biz).
De PS5 is bovendien de enige console die dit jaar meer is verkocht dan vorig jaar. De Switch is op leeftijd en hoewel hij in mei meer verkocht in het VK dan de PS5 (grotendeels dankzij Tears of the Kingdom), verkoopt hij over heel 2023 tot nu toe gemeten zo’n 8 procent minder. De verkoop van de Xbox Series X en S is zelfs 19 procent lager.
Maar de PS5 verkoopt zo goed dat hij kan compenseren voor de teruglopende cijfers van de Switch en de Xbox. De totale consoleverkoop van alle platforms is namelijk met 16,6 procent gestegen, ten opzichte van vorig jaar.

Succes PS5 niet terug te zien in game-verkoop

Hoewel de PS5 dit jaar dus het beste loopt van alle consoles, blijkt dat niet heel goed uit de bestverkochte games van de afgelopen maand. Zelda: Tears of the Kingdom brak meteen records en staat dan ook op 1. Op de tweede plek staat Hogwarts Legacy, maar dat heeft waarschijnlijk vooral te maken met het feit dat de game in mei op PS4 en Xbox One uitkwam. Pas op de derde plek vinden we een game die in de afgelopen maand waarschijnlijk veel op PS5 is verkocht, namelijk Star Wars Jedi: Survivor.

Populair Nieuws