PS5 verkoop gaat stukken beter dan Xbox Series X

News
donderdag, 16 november 2023 om 11:30
ps5 vs xbox series xf1594719334
De PS5 is eindelijk goed beschikbaar en gaat het afgelopen jaar dan ook in razend tempo over de toonbank. De verkoopcijfers liegen er niet om en dat blijkt ook weer eens als je de PlayStation 5 naast andere consoles legt. De Xbox Series X heeft het in verhouding bijvoorbeeld moeilijk.
De verkoop van de PS5 ging in eerste instantie niet zo goed als Sony misschien had gehoopt. De pandemie zorgde voor problemen op de leveringsketen en grote tekorten in de PS5 voorraad. Maar nu zijn die problemen voorbij en dat is te zien aan de verkoopcijfers.
Eerder dit jaar bleek bijvoorbeeld dat de PS5 al meer heeft verkocht dan de PS4 toen die op hetzelfde punt in zijn levensduur zat. Analist Mat Piscastella laat nu weten dat de PS5 op dit moment 9 procent meer is verkocht dan de PS4 toen die even oud was. Met Xbox gaat het minder voorspoedig.
De Xbox Series X/S consoles zijn namlijk zo’n 11 procent minder verkocht dan de Xbox One toen die ongeveer even oud was als de Series-consoles nu. In de vorige console-generatie deed PlayStation het al veel beter dan Xbox: Microsoft beschouwt de Xbox One zelfs als een flop. Deze generatie lijkt het gat alleen maar groter te worden.

Hoeveel zijn de PS5 en Xbox Series X verkocht?

Wat concrete getallen betreft is de PS5 nu zo’n 46,6 miljoen keer verkocht. De Xbox Series X en S zijn naar schatting 21 miljoen keer over de toonbank gegaan. Daarbij moet wel gemeld worden dat Microsof al enige tijd geen officiële verkoopcijfers van consoles meer bekendmaakt, officieel omdat het aantal Game Pass-abonnees voor Microsoft belangrijker is. We weten dus niet helemaal zeker in welke mate de verkoopcijfers van de Xbox-consoles kloppen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties