Actievolle game beleeft gloriedagen opnieuw: Flashback 2 nu uit

News
donderdag, 16 november 2023 om 11:00
flashback2f1700234775
Goed nieuws; Flashback 2 is uit. Na dertig jaar afwezigheid is deze game terug van weggeweest op PlayStation 5. De release voor Nintendo Switch en PlayStation 4 volgen later.
We moeten terug naar het jaar 1992. Toen verscheen de eerste Flashback game. Een titel waarin het hoofdpersonage kon platformen en atletisch hoog kon springen. Het zijn precies deze gameplay-elementen die je terug kan verwachten in Flashback 2, samen met flink wat actie. Want reken maar dat je een pistool op zak hebt en flink wat vijanden naar het hiernamaals mag sturen. En het is ook niet zomaar een pistool, maar eentje die aangestuurd wordt door AI! Verder bevat de game scenes waarin je als speler een mech mag besturen of rijdt op een Moto Jet. Als je houdt van sciencefiction games, ben je dus aan het goede adres bij Flashback 2.

Waar gaat de game over?

Het verhaal neemt je mee naar het jaar 2142. Het een is setting die ver weg staat van de realiteit en er naast mensen diverse Morphs rondlopen. Dit zijn wezens die van gedaante kunnen veranderen en je raadt het al: zij willen de aarde veroveren. Aan jou, Conrad van de Galactic Bureau of Investigation, de taak om daar dus een stokje voor te steken. Of beter gezegd: wapens.

Wat kost Flashback 2?

In totaal zul je vijf levels lang een weg banen door allerlei vijanden en omgevingen. Het goede nieuws is dat je voor Flashback 2: Limited Edition op de PlayStation 5 maar vijf tientjes betaalt. Dat is aanzienlijk scherp en je krijgt er ook nog extra's bij, zoals een Steelbook. Voor de fans is er ook een Collector’s Edition. Daar betaal je 149,99 euro voor en haal je een compleet pakket in huis. In de Collector’s Edition zit een statue van het hoofdpersonage, een code voor de originele Flashback en meer hebbedingetjes!
Ga jij Flashback 2 spelen?
Dit artikel is in samenwerking met Mindscape.